Noua structură a anului şcolar, publicată în Monitorul Oficial

0 40

Noua structură a anului şcolar 2020-2021 a fost publicată în Monitorul Oficial. Se reduce numărul săptămânilor de cursuri, iar elevii vor avea două vacanţe de Paşti.

Noua structură a anului şcolar, publicată în Monitorul Oficial. Numărul săptămânilor de cursuri se reduce de la 34 la 33 de săptămâni, iar pentru elevii din învăţământul profesional şi tehnic de la 37 la 36 de săptămâni. Potrivit noului ordin de ministru, în perioada vacanțelor se pot organiza activități educative la grădiniță, cu prezență fizică, dar şi activități remediale, cu prezența fizică, pentru  elevii de clasa a VIII-a și pentru elevii de la liceu, în toate localitățile până la indicele 6/1.000 de locuitori.

Săptămâna „Școala altfel” se poate organiza până pe 2 aprilie. În această săptămână școlile profesionale pot organiza activități de instruire practică.

Ce prevede noua structură:

Semestrul al II-lea are 16 săptămâni, față de 17 cât avea inițial, și anul școlar pentru elevi se încheie pe 25 iunie.

Elevii de clasa a VIII-a au două vacanțe de Paști: între 2-11 aprilie, prima și între 30 aprilie – 9 mai, a doua. Între aceste perioade aceștia fac cursuri în sistem online. Apoi revin fizic la cursuri între 10 mai și 11 iunie. Pe 11 iunie aceștia iau vacanță, iar pe 22 iunie încep probele scrise de la Evaluarea națională 2021.

 

În cazul claselor a XII-a şi a XIII-a , situația este asemănătoare . Elevii au două vacanțe de Paști: între 2-11 aprilie și între 30 aprilie – 9 mai. Între aceste perioade și ei fac cursuri în sistem online, apoi revin fizic la cursuri între 10 mai și 4 iunie.

 

Pe 4 iunie iau vacanță, iar pe 28 iunie încep probele scrise de la Bacalaureat 2021, cele de competențe urmând a se echivala la fel ca anul trecut.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata