Norica Nicolai si Renate Weber, scrisoare către liderii europeni: „Opinia publică românească a fost șicată de numarul enorm de protocoale secrete ale SRI”

0 424

Europarlamentarii ALDE Renate Weber și Norica Nicolai au decis să trimită o scrisoare liderilor europeni și fiecărui europarlamentar în parte

Norica Nicolai si Renate Weber, scrisoare către liderii europeni: „Opinia publică românească a fost șicată de numarul enorm de protocoale secrete ale SRI”

 

“Delegația ALDE din Parlamentul European trimite această scrisoare pentru ca toți colegii din Parlamentul European să știe și să înțeleagă ce s-a întâmplat în România. Prin scrisoarea transmisă de europarlamentarii ALDE, noi punem sub semnul întrebării nevoia de a avea o dezbatere cu privire la România înainte ca în comisia LIBE să se discute impactul protocoalelor asupra statului drept în România.

Cel care a solicitat ca România să fie supusă aceluiași tratament ca Ungaria a fost Manfred Weber, liderul grupului PPE din Parlamentul European. Acesta a încercat să acopere un partid parte a PPE, Fidesz, prin introducerea României în discuție. E un politicianism abject, care îl descalifică pe domnul Weber ca un lider european. Aceste jocuri nu fac decât să îndepărteze alegătorul european și să arate de fapt interesele celor din PPE.

Scrisoarea trimisă de europarlamentarii ALDE introduce date cu privire la cele trei protocoale cu Parchetul General, cu ICCJ si CSM, astfel încât toata lumea sa înțeleagă ce s-a întâmplat în România.

Ne dorim o dezbatere pe această temă, pe modul în care aceste protocoale au interferat cu justiția din România, impactul pe care l-au avut asupra statului de drept.

Așa ceva nu mai trebuie să se repete niciodată nici în România, nici într-un alt stat membru. Orice eurodeputat care știe ce înseamnă democrația, care știe ce înseamnă independența justiției, își dă seama că aceste protocoale secrete au permis o distorsionare totală a actului de justiție.”

ALDE BOTOSANI

Liliana Mincă

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata