Noi reguli pentru împrumuturile prin programul Noua Casă

0 201

Noi reguli pentru împrumuturile prin programul Noua Casă.

Cei care doresc să se împrumute bani de la bănci pentru un credit Noua Casă au nevoie de un venit minim majorat față de începutul anului trecut. În ultimii 3 ani, din cauza majorării IRCC, venitul minim necesar a crescut cu aproximativ 1.800 lei în cazul creditului Noua Casă Casă cu avans de 5%.

Programul „Noua Casă” continuă în anul 2024. Ministerul Finanțelor a elaborat actul normativ necesar alocării, pentru anul 2024, a unui plafon de garanții de 1 miliard de lei, pentru continuarea în condiții optime a programului „Noua Casă”.

„Principalul argument pentru care programul continuă și în 2024 este efectul generat: o mână de ajutor celor care își doresc să-și clădească propriul cămin, să-și scrie propria poveste. Prin alocarea pentru anul 2024 a unui nou plafon al garanţiilor în valoare de 1 miliard lei transmitem un mesaj de continuitate, susținere și consolidare a angajamentului privind bunăstarea oamenilor. Noua Casă a dus la creșterea accesului la proprietate pentru familiile cu venituri medii, facilitând stabilitatea locativă și îmbunătățind calitatea vieții pentru mulți români. Sigur că sunt importante și beneficiile conexe, cum sunt atragerea de investiții private în sectorul imobiliar și îmbunătățirea aspectului și a calității zonelor urbane”, a transmis ministrul Marcel Boloș, citat de Economica.net.

În anul 2024 se vor putea înscrie în Program și finanțatori care nu au participat în Program în anul precedent. Ei au un termen de 7 zile lucrătoare de la data intrării în vigoare a prevederilor Hotărârii de Guvern să transmită către FNGCIMM cererile de înscriere în etapa 2024 a Programului, precum şi solicitările de alocare de plafoane de garantare.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata