pas top

Noi reguli în şcoli după vacanţa de Paşte

0 468

Noi reguli în şcoli după vacanţa de Paşte.

Sorin Cîmpeanu a declarat la România tv că a solicitat reanalizarea ordunului pentru a permite prezenţa fizică în clasele terminale din scenariul roşu.

„Dupa vacanta de Paste, scolile vor incepe dupa scenariile cunoscute. Am solicitat reanalizarea ordunului pentru a permite prezenta fizica in clasele terminaele din scenariul rosu. De asemenea, am solicitat redeschiderea scolilor speciale in format fizic”, a menţionat ministrul într-o intervenţie telefonică la România tv.

Sorin Cîmpeanu a explicat că semestrul a fost extins cu o săptămână.

„Semestrul a fost extins cu o săptămână, o săptămână pe care o consider a fi foarte importantă, în condițiile în care acea săptămână va putea fi organizată cu prezență fizică, de preferință în toate școlile din România dacă situația epidemiologică va permite acest lucru, iar acea săptămână cu prezență fizică a devenit extrem de importantă pentru recuperarea unor pierderi care sunt extrem de mari la nivel educațional – nu numai în sistemul de educație românesc, în orice alt sistem de educație din lume această criză sanitară a generat pierderi educaționale. Prezența fizică, pentru moment, este singura care poate compensa aceste pierderi”, a precizat ministrul la B1 tv.

 

Referitor la restarea în şcoli, Sorin Cîmpeanu a declarat că până acum aceasta a fost inexistentă în şcoli.

„Testarea este un element important. A fost inexistenta in scolile romanesti. Am vazut ca incepand de ieri si scolile din Italia folosesc teste non-invezive. Este un element pe care Ministerul Educatiei l-a solicitat Ministerului Sanatatii. Aceste teste necesita personal medical. El lipseste. Administrarea testelor se face de catre personalul medical.

E foarte bine sa facem fiecare ceea ce sta in dreptul nostru. Am transmis o adresa oficiala la ministerul Sanatatii. Elevii sunt primii care vor plati. Toate aceste lucruri sunt justificate, vor fi discutate la nivelul Guvernului. Vom discuta saptamana viitoare, atunci cand urmeaza sa avem o analiza la zi a situatiei epidemiologice. Pe baza acesteia vom vedea daca scoala va incepe in format fizic sau nu. Nu am niciun fel de intrebari privind incadrarea localitatilor in scenariu potrivit”, a precizat ministrul la România Tv.

 

 

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata