Noi probe la Parcul Cornisa

0 392

Sute de botoşăneni au ajuns în perioada 30 noiembrie – 3 decembrie la Cornişa, pentru a proba patinoarul sau terenurile de sport dotate cu baloane presostatice. Eugen Țurcanu, directorul Direcţiei Servicii Publice, Sport şi Agrement (DSPSA) a precizat că din calculul tichetelor emise, a reieşit că, în cazul în care botoşănenii care au fost în această perioadă în parc ar fi plătit, suma încasată la patinoar ar fi ajuns la 15.000 de lei.

„Consider că cele trei zile de teste la patinoar şi terenurile de sport au fost un succes. Nu au fost incidente majore, care să pună sub semnul întrebării deschiderea lor oficială, atunci când vom primi autorizaţia de funcţionare şi mă bucur că voluntarii care au venit să testeze acele obiective au înţeles că pot fi operate, iar angajaţii Direcţiei Servicii Publice, Sport şi Agrement oamenii noştri au înţeles ce trebuie să facă după deschiderea efectivă”, a declarat Eugen Ţurcanu.

În această săptămână vor avea loc teste şi pentru piscina interioară. „Pe 6 decembrie, vor fi făcute teste integrate la toate sistemele de la piscina interioară, acces prin turnicheţi, acces la vestiare, la saune, toboganele interioare cu colaboratorii voluntari de la ISU, Poliţie, Jandarmi, Penitenciar, Poliţia Locală, Direcţia de Tineret şi Sport, de la câteva cluburi sportive pentru a testa la maxim toate capacităţile de acolo şi a observa şi acolo eventuale neconformităţi. Colaboratorii noştri ne vor putea spune dacă vor observa unele neconformităţi”, a spus Eugen Ţurcanu.

Conducerea DSPSA a demarat procedura de autorizare a obiectivelor din Parcul Cornişa. În funcţie de obţinerea autorizaţii, este posibil ca parcul să fie deschis pentru public în luna ianuarie 2019.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata