locale psd
locale sus

Noi locuinte ANL se vor construi la Botosani

0 770

Agenția Națională pentru Locuințe (A.N.L.) parcurge o nouă etapă în procesul de realizare, la Botoșani, a obiectivului de investiții: Construcții de locuințe pentru tineri – specialiști în sănătate, destinate închirierii, prin Programul ANL.

În acest sens, în data de 17 octombrie 2017, se intenționează postarea, în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP), de către ANL București, a serviciilor de proiectare și execuție lucrări pentru obiectivul sus-menționat, situat în Str. Stefan cel Mare nr.39, din municipiul Botoșani.

Consiliul Județean Botoșani se va preocupa de Proiectare si execuție lucrări ce privesc Utilitățile (inclusiv branșamente) și dotările tehnico-edilitare (apă, canalizare, energie termică, electrică, gaze , telefonie, căi de acces, alei pietonale, spații verzi, împrejmuire) până la limita exterioară a perimetrului destinat construcției de locuințe.

Consiliul Județean Botoșani, urmare solicitărilor Spitalului Județean Botoșani, și conform corespondenței purtate cu Agenția Națională pentru Locuințe, a propus construirea, pe terenul disponibilizat în strada Ștefan cel Mare, a 40 de unități locative (apartamente) finanțate și executate în două etape. În prima etapă vor fi finanțate 20 de unități locative (apartamente), într-un bloc cu regim de înălțime S+ P +3 E, care va cuprinde apartamente cu una și două camere, pentru care termenul estimat de realizare este finalul anului 2018.

Realizarea obiectivului de investiții respectiv ( Construcții de locuințe pentru tineri – specialisti în sănătate, destinate închirierii, prin Programul ANL) la nivelul județului Botoșani ar constitui un motiv în plus pentru a stimula tânăra generație de medici să profeseze în cadrul Spitalului Județean de Urgență ,,Mavromati”. Consider că deficitul de medici trebuie acoperit iar a le oferi o locuință poate constitui o motivație suplimentară de a reveni sau de a se stabili la Botoșani. Totodată, apreciem că implementarea acestui proiect va duce la dezvoltarea sectorului construcţiilor şi totodată, la producţia de bunuri şi servicii, prin crearea de noi locuri de muncă atât pe durata executării lucrărilor de construcții, cât și după punerea în folosință a obiectivului, a declarat domnul Costică Macaleți – președinte al Consiliului Județean Botoșani

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata