Noi condiţii legate de amânarea plăţii ratelor la creditele bancare

0 97

Cei care doresc să amâne plata ratelor, trebuie să ştie că au apărut modificări legate de condiţiile în care se poate face acest lucru.

Este vorba de patru modificări aduse proiectului iniţial, iar cea mai importantă dintre ele este aceea care permite datornicilor să depună de mai multe ori cereri de amânare a ratelor la credit. În noua formă a proiectului se fac precizări şi legate de reeşalonare sau felul în care băncile ar putea să stabilească data scadentă lunară.

Ca şi până acum, cei care pot să depună aceste cereri sunt persoanele fizice titulare ale unor credite ipotecare şi care pot să facă dovada faptului că din cauza crizei generate de pandemia de coronavirus au înregistrat scăderi ale veniturilor.

Cei interesați trebuie să ştie că au dreptul şi la mediere pentru a identifica cea mai bună soluţie în relaţia cu banca şi este bine să ceară sfatul unui specialist înainte să depună această cerere.

Totuşi, dacă optează pentru varianta suspendării plăţii ratelor bancare, cererile se pot depune până la data de 15 martie, iar banca are obligaţie să răspundă până în data de 31 martie.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata