Nereguli la Eltrans constate de inspectorii Curtii de Conturi

0 708

bUn val de nereguli la societatea Eltrans au fost constatate de inspectorii Curţii de Conturi. Cele mai multe probleme au fost găsite la cheltuielile de personal. Controlul a vizat perioada 2014 – 2017. În această perioadă la societatea subordonată Consiliului Local nu au fost respectate obiectivele de politică salarială stabilite prin legea anuală a bugetului de stat. „În perioada decembrie 2014-iunie 2017 societatea a acordat directorilor tichete cadou în sumă totală de 3.600 de lei deşi contractele de mandat încheiate cu aceştia nu prevăd posibilitatea acordării acestui drept de natură salarială”, se mai arată în raportul Curţii de Conturi.

Societatea comercială a acordat directorilor în perioada decembrie 2014 – iunie 2017 tichete cadou în valoare totală de 3.600 de lei, deși contractele de mandat încheiate cu aceștia nu prevăd posibilitatea acordării acestui drept de natură salarială.

Controlorii de la Curtea de Conturi arată că remunerația directorilor:

  • Nu poate depăși nivelul remuneraței stabilit pentru membrii executivi ai consiliului de administrație
  • Este unca formă de remunerație pentru directorii care îndeplinesc și calitatea de administratori
  • Este formată dintr-o indemnizație fixă lunară stabilită prin lege și o componentă variabilă care constă într-o cotă de participare la profitul net al societății

Persoanele care au beneficiat necuvenit de aceste tichete vor trebui să restituie contravaloarea. Cei de la Curtea de Conturi au mai constatat neorganizarea şi neexercitarea auditului intern al nivelul societăţii. Societatea Eltrans are ca termen de remediere deficineţele depistate de Curtea de Conturi data de 31 mai 2018.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata