Nelu Tataru anunta prelungirea cu inca sase luni a contractelor personalului medical angajat in timpul starii de urgenta

0 1.973

Ministrul Sanatatii, Nelu Tataru, a anuntat sambata, la Iasi, ca vor fi prelungite cu inca sase luni contractele personalului medical angajat in starea de urgenta si in starea de alerta. El a mai afirmat ca se fac anchete epidemiologice la fiecare caz de Covid-19, dar ca in unele cazuri, la unele focare de o mai mare amploare, aceste anchete sunt îngreunate.

Nelu Tataru s-a aflat sambata, la Iasi, avand intalniri cu autoritatile locale si cu managerii unitatilor medicale. El a fost intrebat de jurnalisti daca se mai fac anchete epidemiologice la persoane confirmate cu Covid-19.

„Se fac anchete epidemiologice. Fiecare caz merge dupa el cu ancheta epidemiologica. Poate anumite focare in desfasurarea lor au o mai mare amploare si atunci anchetele sunt ingreunate, dar nu exista caz fara o ancheta epidemilogica in spatele lui. (…) Sunt foarte multi pacienti care suna si la 112 si la DSP. Un caz atrage dupa sine o ancheta, ancheta atrage dupa sine o investigatie in baza acelui caz. Daca acel caz nu raporteaza un anume cetatean care suna, atunci el va fi evaluat in contextul in care avand un rezultat pozitiv s-ar adresa unei sectii de boli infectioase care va incepe o ancheta”, a explicat ministrul Sănătății.

 

 

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata