Negocieri prelungite cu firmele ce au depus oferte pentru lucrările de reabilitare a infrastructurii de transport cu tramvaiul

0 190

Municipalitatea nu a anunțat câștigătorul pentru lucrările de reabilitare a infrastructurii de transport cu tramvaiul.
Comisia constituită la nivelul primăriei încă analizează ofertele firmelor interesate de lucrări. „Suntem pe ultima sută de metri, urmează convocarea consorțiilor care au depus oferte pentru negocierea directă. La acest proiect este o diferență de preț și nu sunt optimist că vom primi oferte care să fie acceptate. Avem nevoie de o diferență de bani și așteptăm un sprijin de la Ministerul Fondurilor Europene pentru că diferența este prea mare, 60 milioane de lei. Avem negocierea directă și vom afla la termenul stabilit împreună cu cei care au depus ofertele financiare”, a declarat primarul municipiului Cosmin Andrei.
Au fost depuse două oferte de către două asocieri: Asocierea SC ALSTOM TRANSPORT SA și SC ELECTROALFA INTERNATIONAL SRL și Asocierea SC CONEST SA, SC POD PROIECT SRL și SC MARI VILA COM SRL.
Din punct de vedere financiar, ambele oferte depășesc valoarea estimată a proiectului, pe ambele loturi.
Pentru LOTUL 1 din cadrul proiectului, „Reabilitare cale de rulare traseu 101”, estimat la suma de 74.533.384,23 lei fără TVA. Asocierea SC ALSTOM TRANSPORT SA și SC ELECTROALFA INTERNATIONAL SRL a ofertat 108.967.635,65 lei fără TVA, în timp ce Asocierea SC CONEST SA, SC POD PROIECT SRL și SC MARI VILA COM SRL a ofertat 106.687.945,26 lei fără TVA.
Pentru LOTUL 2 din cadrul proiectului, „Reabilitare cale de rulare traseu 102”, estimat la suma de 73.419.607,16 lei fără TVA. Asocierea SC ALSTOM TRANSPORT SA si SC ELECTROALFA INTERNATIONAL SRL a ofertat 125.131.260,95 lei fără TVA, in timp ce Asocierea SC CONEST SA, SC POD PROIECT SRL si SC MARI VILA COM SRL a ofertat 108.568.386,01 lei fără TVA.
Dacă firmele nu se încadrează în valoarea oferită de UE atunci există posibilitatea renunțării la contractul de finanțare.
„Suntem în procedură de evaluare iar la sfârșitul lunii voi veni în fața dv. cu concluzii în ceea ce privește licitația și decizia pentru reabilitarea infrastructurii pentru tramvaie. În acest moment sunt două asocieri de firme cu care suntem în discuții și în evaluare. Există riscul să primim o ofertă financiară mult prea mare și să luăm decizia să renunțăm la acest contract de finanțare dar acest lucru în voi comunica la sfârșitul lunii. Valoarea cofinanțării este fabuloasă, discutăm de 60 de milioane de lei, la o finanțare europeană de 180 de milioane de lei, iar dorința botoșănenilor este de a avea un transport public în comun cu alte mijloace, în afara celor pe care le-am avut până acum și pentru care am primit finanțare europeană, adică transport public cu tramvaiele electrice. Există și această posibilitate. Vom discuta la momentul oportun, vă voi comunica, în funcție de ofertele pe care le primim până la sfârșitul lunii”, declara pe 17 august, primarul Cosmin Andrei.

 

 

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata