Muzica populara, traditii autentice si concurs cu cai la Zilele Comunei Durnesti – FOTO – VIDEO –

0 1.446

Zile de sărbătoare la Durneşti la Zilele Comunei de unde nu au lipsit tradiţiile, muzica populară, sportul şi concurs de călărie. Primăria și Consiliul local au organizat timp de două zile Festivalul Zilele Comunei Durnești. Organizat din anul 2016 ediţia din acest an s-a bucurat de un real succes.
Sâmbătă seara la distracţie au răspuns într-un număr mare tinerii localităţii. Aceştia au dansat pe ritmurile mixate de MCDJM, Tonny’Sax &Michael. În final s-au bucurat şi de espuma party. Dumincă petrecerea a continuat cu muzică populară şi de petrecere, dar şi concursuri de călărie şi fotbal. „În acest an avem a XIII -a ediţie a Zilelor Comunei Durneşti, începând din 2006 şi până acum festivalul a progresat ajungându-se ca aseară să fie o acţiune de o frumuseţe rară, ceea ce vedem la televizor a fost la Durneşti pe imaş. Azi precum se vede lume multă, distracţia continuă cu activităţi de folcorice şi sportive. Avem un concurs de călărie specific nouă în care participanţii vor fi premiaţi”, a spus primarul Vasile Sasu.

Nu au lipsit şi invitaţi oficiali din Republica Moldova. Comuna Durneşti are semnat contract de înfrăţire de anul trecut cu localitatea Ţarigrad, raionul Drochia. Duminică a fost prezent la Durneşti primarul localităţii Petru Bărbieru alături de funcţionarii din cadrul primăriei. „Sunt foarte bucuros de invitaţie, am o deosebită plăcere deoarece nu sunt prima dată la Durneşti. În 2017 am semnat contractul de înfrăţire între cele două localităţi. Se simte o sărbătoare şi este întradevăr un moment foarte important pentru că sunt împreună cu funcţionarii publici din primăria Ţarigrad şi avem de luat lucruri bune”, a precizat Petru Bărbieru.

În premieră la ediţia din acest an a Zilelor Comunei membrii ansamblului Doruleţ din Durneşti au fost îmbrăcaţi în costume populare specifice localităţii. „Tot azi vrem să prezentăm, să promovăm costumul popular specific localităţii noaste căci am făcut cercetări, m-am interesat, şi am realizat un costum specific nouă. Dansatorii de Ansamblul Doruleţ sunt îmbrăcaţi azi cu aceste costume” ,a precizat primarul Vasile Sasu.   – VIDEO Vasile Sasu

VIDEO  Ansamblul Doruleţ

Au urcat pe scenă duminică şi au oferit un adevărat spectacol Maria Honceru și Grupul Vatra, Dan Doboș, Carmen Cornaci, Alexandra Plămadă, Diana Sârbu, Nicu Paleru, Georgiana Onuţi şi Ionela şi Anca Ţapu.

VIDEO   Maria Honceru și Grupul Vatra            VIDEO Dan Doboș

VIDEO    Carmen Cornaci                                     VIDEO Alexandra Plămadă

VIDEO     Diana Sârbu                                           VIDEO  Nicu Paleru

VIDEO     Georgiana Onuţi                                   VIDEO  Ansamblul Doruleţ              VIDEO Amalia Basaga

   

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata