Muzeul Iluziilor, pentru prima data la Botosani – VIDEO –

0 367

Iluzii optice, 24 de oglinzi de mari dimensiuni care deformează realitatea, un vortex tunnel, o hologramă piramidală, un generator Van De Graaff sau un theremin, instrumentul muzical la care poți cânta fără să îl atingi, sunt doar câteva dintre lucrurile care îi așteaptă pe vizitatori pentru prima oară în Botoşani la primul Muzeu al Iluziilor din România, care este deschis de joi, 18 aprilie, şi până luni, 30 aprilie 2018, la Muzeul Judeţean Botoşani. Conceptul este unul unic în România şi are un caracter interactiv. Vizitatorii vor putea înţelege cum funcţionează iluziile prin contactul direct cu obiectele prezentate, dar şi prin explicaţiile unui povestitor care va oferi detalii despre mecanismele lor de funcţionare şi va face demonstraţii live. Muzeul Iluziilor este un proiect al Asociației Astronomice Pluto.Muzeul Iluziilor își conduce vizitatorii prin 3 mari capitole, fiecare dintre ele destinată unui alt tip de iluzii. Sala oglinzilor deformate este locul unde cei mici se vor distra și vor deveni, pentru câteva minute, subțiri ca o sfoară sau rotunzi ca un balon, vor avea burta până la nas sau vor deveni pitici.

Iluziile optice vor avea și ele o sală dedicată: peste 50 de tablouri originale, unele de mari dimensiuni, vor provoca voința și inteligența celor care vor încerca să rezolve misterele din spatele lor. Toate imaginile sunt dotate cu instrumente de măsurat, cu ajutorul cărora vizitatorii vor încerca să înțeleagă cum funcționează iluziile.

A treia sală este dedicată obiectelor care le vor oferi vizitatorilor experiențe unice: aici, vizitatorii vor putea înțelege cum funcționează hologramele, vor experimenta vertijul într-un tunel lung de 6 metri, vor încerca să descifreze mecanismul iluziei cinematografice sau vor putea să își încerce talentele muzicale la un theremin, primul instrument muzical electronic.

VIDEO

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata