Municipalitatea va achiziţiona încă şase sisteme de supraveghere pentru platformele de gunoi

0 543

Municipalitatea va achiziţiona încă şase sisteme de supraveghere pentru platformele de gunoi din municipiu.
Viceprimarul municipiului Botoşani, Bogdan Buhăianu, a precizat că acestea vor fi achiziţionate în cadrul unui proiect unde există o finanţare de 10.000 de euro.

„În cadrul unui proiect de digitilizare și dezvoltare urbană într-o primă fază este o finanțare de 10.000 de euro prin care vom achiziționa șase noi sisteme noi de supraveghere pentru platformele de gunoi din municipiu. După ce vom implementa acest proiect la aceste camere de supraveghere vom idendifica o persoană de la Urban Serv sau Edilitare pentru a urmări în mod direct aceste platforme. Neregulile ce vor avea loc, odată cu schimbarea actualului regulament de colectare a deșeurilor, vor fi semnalate Poliției Locale care va aplica sancțiuni coergitive celor care nu respectă normele de colectare selectivă sau de depozitare ale gunoiului menajer”, a spus viceprimarul Bogdan Buhăianu.
La această dată municipalitatea a amplasat trei astfel de camere video la rampele de gunoi unde existau cele mai multe probleme. Decizia de montare a acestor trei camere de supraveghere video în platformele pentru colectarea deşeurilor menajere a fost luată la inițiativa lui Cosmin Andrei, din mandatul său de viceprimar. Sistemul permite poliţiştilor locali, autorităţilor locale şi reprezentanţilor Urban Serv, să modifice programul de colectare, în aşa fel încât să nu mai existe platforme cu containere goale, dar cu mormane de deşeuri în mijlocul platformei. În același timp pot fi identificate şi maşinile care aduc deşeuri din alte localităţi sau maşini ale societăţilor care nu plătesc taxa de salubrizare.

 

 

 

 

 

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata