Municipalitatea demarează campania de distribuire a tichetelor sociale pentru pensionari

0 244

Municipalitatea demarează campania de distribuire a tichetelor sociale pentru pensionari.

Începând cu 6 noiembrie 2023, Direcția de Asistență Socială Botoșani primește cereri în vederea acordării tichetelor sociale pentru pensionari. Acestea se acordă de două ori pe an, înaintea sărbătorilor pascale și înaintea sărbătorilor de iarnă. Beneficiarii acestui sprijin financiar în cuantum de 100 de lei de persoană sunt pensionarii sistemului public de pensii care au împlinit sau împlinesc în acest an 65 de ani și care au venitul net lunar provenit dintr-o singură pensie sau din pensii cumulate, însumate cu 1/12 din valoarea netă a dobânzii anuale aferente depozitelor bancare deținute de titular mai mic sau cel mult egal cu nivelul indemnizației sociale stabilită anual prin legea bugetului de stat multiplicată cu coeficientul 1,02, respectiv 1.148 de lei. Totodată, pensionarii care vor solicita acest ajutor nu trebuie să aibă venituri din beneficii de asistență socială pentru sprijinirea persoanelor cu nevoi speciale, ori indemnizații cuvenite persoanelor cu handicap grav sau accentuat. 

Cererile se primesc la sediul Direcției de Asistență Socială, aflat pe strada Săvenilor nr.12. La cerere solicitantul trebuie să atașeze copia actului de identitate și cuponul de pensie din luna anterioară. 

Tichetele vor putea fi ridicate de la sediul DAS, începând cu data de 13 noiembrie 2023, zilnic, în intervalul orar 8:30 – 16:30. 

simio cosma

Pentru pensionarii cu venituri mici este important orice ajutor primit din partea autorității publice locale. De aceea, le transmit acestora să se prezinte la sediul Direcției de Asistență Socială, unde colegii noștri au toată disponibilitatea de a-i ajuta”, a declarat viceprimarul Liviu Toma, edil care coordonează activitatea Direcției de Asistență Socială Botoșani. 

Dacă pensionarul care a depus cererea nu se poate prezenta pentru a ridica  tichetele, acestea vor fi putea fi acordate reprezentantului legal, care trebuie să prezinte atât actul său de identitate cât și al beneficiarului, în original. 

În schimbul tichetelor sociale, pensionarii vor putea obține bunuri și servicii în valoare echivalentă constând în alimente, îmbrăcăminte, produse de igienă, medicamente și servicii medicale sau de curățenie. Aceste produse sau servicii vor putea fi achiziționate doar de la unitățile din lista care va fi distribuită beneficiarilor.  

Tichetele sociale pentru pensionari se acordă în baza Hotărârii de Consiliu Local nr.288 din 20 decembrie 2016, modificată prin Hotărârea de Consiliu Local 156 din luna aprilie 2022. Fondurile necesare acestui program social implementat de municipalitatea botoșăneană sunt asigurate de la bugetul local. În primăvara acestui an, au primit tichete sociale 368 de pensionari botoșăneni. 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata