Momente festive astăzi la Instituția Prefectului – Canotoarea Manuela Gabriela Lungu a primit o plachetă de la prefectul Sorin Cornilă 

0 206

Reprezentantul Guvernului în teritoriu, Sorin Cornilă, i-a oferit astăzi o plachetă onorifică canotoarei Manuela Gabriela Lungu în semn de recunoștință pentru activitatea sportivă excepțională și pentru promovarea județului Botoșani la nivel național și internațional.

La eveniment a fost prezent și primarul comunei Coțușca, Constantin Ciobanu.

Sorin Cornilă a felicitat-o pe Manuela Lungu și le-a oferit celor prezenți câte un exemplar din Constituția României.

”Pe 8 septembrie, la Coțușca, la invitația domnului primar Constantin-Viorel Ciobanu, am avut onoarea de a-i înmâna domnișoarei Gabriela Lungu titlul onorific de Cetățean de Onoare al comunei Coțușca. Decernarea titlului de cetățean de onoare al comunei a fost decisă de Consiliul Local al Comunei Coțușca pentru activitatea sportivă excepțională și promovarea comunei. Atunci am decis să-i oferim această plachetă onorifică din partea Instituției Prefectului pentru promovarea sportului, pentru exemplul pe care îl oferă tinerilor și pentru promovarea județului Botoșani. Toți sportivii merită aprecierea noastră, pentru munca depusă și pentru rezultatele obținute.” a declarat prefectul județului Botoșani.

simio cosma

În acest an, România a obținut opt medalii de aur și una de argint la Campionatele Europene de canotaj tineret U23 de la Krefeld, Germania. Prima medalie de aur a fost câştigată la patru rame cu cârmaci feminin de Manuela-Gabriela Lungu, Ana-Maria Mătran, Larisa-Andreea Bogdan, Elena-Diana Şuta şi Rucsandra Ioana Bucşa.

 

La campionatele Mondiale de canotaj pentru categoria tineret U23, care s-au organizat în perioada 25 – 27 august 2023, în Krefeld, Germania, Manuela-Gabriela Lungu a obținut două medalii de aur BW8+ și BW4+.

Echipajul feminin de opt plus unu, Manuela-Gabriela Lungu, Estera-Costina-Beatrice Vîlceanu, Andreea Petraş, Elena Silvia Mocanu, Georgelia Stoica, Ana-Maria Mătran, Larisa-Andreea Bogdan, Elena-Diana Luta, Rucsandra-Ioana Bucşa, a concurat singur în finală.

Manuela Lungu este legitimată la CS Rapid București.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata