Modificări în notarea elevilor

0 508

Ministerul Educaţiei vrea să elimine presiunea notării. De anul viitor, elevii pot primi doar două note la fiecare materie, fără să impună un număr maxim de calificative. Astfel, profesorul va avea libertate totală când vine vorba despre predare şi evaluare periodică. Ce alte schimbări se pregătesc?

Ministerul Educaţiei spune că de anul viitor, elevii pot primi doar două note la fiecare materie, fără să impună un număr maxim de calificative. Mediile se vor încheia o singură dată, la finalul anului. Predarea şi evaluarea periodică rămân îndatoririle profesorului, care nu va scăpa de inspecțiile periodice. Un document oficial care prevede toate schimbările din următorul an şcolar va fi pus în dezbatere publică abia pe 30 mai

Două note la limba şi literatura română, două la matematică, două la muzică şi aşa mai departe. Aşa vor putea fi notați elevii începând de anul viitor. Planul ministerului Educaţiei este să elimine presiunea notării. Astfel, profesorul va avea libertate totală când vine vorba despre predare şi evaluare periodică.

„Este relevantă o medie la final de an școlar. O medie care să fie făcută din cel puțin 2 note”, spune ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu.

Chiar dacă nu vor mai exista teze, responsabilii din educație militează în continuare pentru două evaluări standardizate, la începutul şi la finalul anului. Felul în care se va desfășura întregul proces de învățare vom afla abia pe 30 mai, când ministerul Educației va pune în dezbatere publică un prim act normativ.

 

 

 

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata