locale psd
locale sus

Modele de subiecte pentru elevii care vor sustine Evaluarea Nationala si Bacalaureatul in 2018, publicate de Ministerul Educatiei

0 993

Elevii de clasa a VIII-a şi de clasa a XII-a care vor participa în 2018 la Evaluarea Naţională şi la examenul de bacalaureat au la dispoziţie, începând de miercuri, modele de subiecte pentru a se pregăti pentru cele două testări, anunţă Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN).

Elaborate de Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare (CNEE), modelele de subiecte sunt disponibile pe site-ul subiecte2018.edu.ro.

„Modelele de subiecte pentru Evaluarea Naţională au fost construite în funcţie de trei cerinţe: formulare clară, precisă şi în strictă concordanţă cu programele de examen, nivel mediu de dificultate şi posibilitatea de a fi rezolvate în 120 de minute”, precizează Ministerul.

Modelele orientative de subiecte/biletele de examen/pachetele de fişiere pentru Bacalaureat 2018 au fost concepute în concordanţă cu programele în vigoare ale examenului, astfel încât tratarea lor să valorifice capacitatea de analiză, de sinteză, de generalizare şi de abstractizare a candidaţilor. De asemenea, vizează cuprinderea echilibrată a materiei studiate, solicitându-se demonstrarea competenţelor prevăzute în programele de examen, respectiv încadrarea în timpul prevăzut de metodologie pentru rezolvarea sarcinilor de lucru.

Comparativ cu anul 2017, nu au fost operate modificări în structura subiectelor.

Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare este instituţia din subordinea Ministerului Educaţiei specializată în evaluare educaţională, având ca atribuţii, printre altele, asigurarea coordonării ştiinţifice şi profesionale a sistemului de examene din învăţământul preuniversitar. În acelaşi timp, CNEE îi revine elaborarea subiectelor pentru probele de examen, respectiv elaborarea de metodologii, proceduri şi regulamente pentru organizarea şi desfăşurarea examenelor şi evaluărilor în învăţământul preuniversitar.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata