1 martie andrei

Mișcarea Elevilor din România solicită anularea examenelor de Evaluare Națională și Bacalaureat – DOCUMENT-

0 525

Mișcarea Elevilor din România a transmis un memoriu către Ministerul Educației. Prin memoriu, se solicită să se ia act de „solicitările, propunerile, măsurile, dispozițiile legale invocate cu privire la examenele de Capacitate și Bacalaureat, precum și la pregătirea elevilor, școala online și reluarea cursurilor pentru pregătirea acestor examene, inclusiv pentru reluarea învățământului după încetarea stării de urgență”, (…) și să se dispună „măsurile solicitate, raportându-vă la principiile ce guvernează învățământul românesc, interesul superior al copilului, implicit al elevului, precum și garanțiile constituționale”.

Mai exact, se solicită următoarele lucruri:

„Anularea examenelor de Evaluare Națională (Capacitate) și Bacalaureat și adoptarea următoarelor măsuri care să le echivaleze:

Promovarea claselor a VIII-a și a XII-a prin calcularea mediilor celor patru ani de studiu: V-VIII, respectiv IX-XII care să constituie media de admitere ce ar înlocui media celor două examene. O a doua posibilitate este ca media de admitere să fie constituită din media celor patru ani anteriori numai la materiile la care se organizează examenele sau media semestrului din anul de învățământ actual, 2019-2020. O a treia posibilitate este ca media de admitere să se facă raportat la ultimii doi ani de studiu – clasele a VII-a și a VIII-a, respectiv clasele a XI-a și XII-a.

Anularea cursurilor de pregătire din perioada 02.06 – 12.06.2020 pentru clasele VIII-a și a XII-a.

În cazul în care veți respinge cele trei propuneri, solicităm garantarea integrității sănătății fizice și psihice de către Ministrul Educației și Cercetării, Guvern, Președinte și Parlament și angajarea răspunderii nu numai politice, ci mai ales personală a fiecărui ministru, parlamentar și al președintului României pentru oricare dintre elevii care vor fi infectați cu COVID-19, simptomatic sau nesimtomatic, și răspândirea acestui virus de către aceștia în rândul familiei, prietenilor, cunoscuților, populației cu care intră în contact și evident, în cel mai nefericit caz, dacă această infectare va avea ca rezultat decesul unei persoane”, se precizează în memoriu. VEZI Memoriu-examene

 

 

 

 

 

 

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata