Ministrul Sanatatii : Din 2018 salarizarea personalului medical va fi aproape de nivelul salariilor din UE

0 342

Sistemul public de sănătate trebuie să țină pasul cu grila de salarizare pentru personalul medical, dar și cu infrastructura medicală disponibilă în sistemul privat, a afirmat miercuri ministrul Sănătății Florian Bodog, pe pagina sa de Facebook.

Potrivit ministrului, de anul viitor salarizarea personalului medical va fi, pentru prima dată, aproape de nivelul salariilor din Uniunea Europeană.

„Sistemul public de sănătate trebuie să țină pasul cu grila de salarizare pentru personalul medical, dar și cu infrastructura medicală disponibilă în sistemul privat. Mulți dintre români nu își permit să se trateze în mediul privat. Nici nu ar trebui să fie nevoiți să o facă. Plata contribuțiilor la asigurările de sănătate le garantează accesul la serviciile medicale de care au nevoie. Sistemul public de sănătate trebuie să fie nu numai principalul furnizor de servicii medicale pentru români, dar și principalul furnizor de calitate. Am făcut deja pași importanți pentru a corecta o parte din deficiențele sistemul public. Din 2018, salarizarea personalului medical va fi, pentru prima dată, aproape de nivelul salariilor din Uniunea Europeană. Creșteri semnificative au avut loc și în acest an”, a spus ministrul.

Bodog a precizat că dotarea spitalelor cu aparatură modernă reprezintă o prioritate, fiind livrate până în prezent echipamente de anestezie, radioterapie și de diagnostic imagistic de ultimă generație în foarte multe dintre spitalele care nu dispuneau de aceste tehnologii.

„Vom continua politica de achiziții de echipamente moderne până când absolut toate spitalele județene, regionale și universitare vor avea dotările de care pacienții noștri au nevoie”, a mai susținut demnitarul.

El a citat o analiză care arată că sistemul public de sănătate a pierdut 5.000 de medici din 1997 până în prezent, în timp ce peste 21.000 de medici au intrat în sistemul privat.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata