Ministrul Raluca Turcan, tur de forță la instituțiile de cultură botoșănene

0 252

Prefectul județului Botoșani, Sorin Cornilă, împreună cu ministrul Culturii, Raluca Turcan a vizitat astăzi Direcția Județeană pentru Cultură Botoșani, Memorialul Ipotești Centrul Național de Studii „Mihai Eminescu”, Casa Memorială ”Mihai Eminescu”, Biserica familiei Eminovici şi Casa Papadopol din cadrul Memorialului Ipoteşti – Centrul de Studii ”Mihai Eminescu”, Muzeul de științe ale Naturii – Dorohoi, Casa Costache Enescu și Casa Memorială George Enescu de la Liveni.

 

În cadrul vizitelor s-au purtat discuții cu managerii instituțiilor de cultură despre activitatea și proiectele unităților de cultură. La primăria Municipiului Dorohoi a fost organizată o întâlnire cu primarul Municipiului Dorohoi, Președintele Consiliului Județean Botoșani și directorul Muzeului Județean de Istorie Botoșani în care s-a discutat despre proiectul ce vizează lucrările de consolidare, restaurare și punere în valoare a patrimoniului expozițional a Muzeului de Științele Naturii Dorohoi.

Sorin Cornilă, prefectul județului Botoșani: ”Împreună cu doamna ministru, Raluca Turcan, am avut astăzi o serie de întâlniri cu managerii instituțiilor de cultură din județul Botoșani. Bogăția culturală a județului Botoșani poate fi valorificată extraordinar, iar patrimoniul cultural trebuie dezvoltat. Se fac lucruri concrete, dovadă și lansarea în câteva zile a procedurii de achiziție publică a lucrărilor de consolidare, restaurare și punere în valoare a patrimoniului expozițional a Muzeului de Științele Naturii Dorohoi. Îi mulțumesc doamnei ministru pentru vizita la Botoșani și pentru sprijinul oferit județului nostru.”

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata