Ministrul Muncii: Calendarul majorării valorii punctului de pensie va fi respectat în ciuda atacării legii la CCR

0 719

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a făcut la România TV precizări cu privire la Legea pensiilor cât și la creșterea punctului de pensie în contextul în care legea a fost atacată la CCR. El a precizat că se va respecta calendarul majorărilor în ciuda atacării legii la CCR.

„Noi ne vom ține de cuvânt și vom respecta acel calendar al creșterii puctului de pensie. Se va respecta calendarul majorărilor. Împreună cu domnul ministru al Finatelor am introdus în OUG și acele majorări de punct de pensie” a declarat ministrul Budăi la România TV.

Acesta  a mai declarat că o eventuală atacare a legii la CCR de către Președintele României este un demers pur politic. „Dacă aş vrea să răspund simplu aş spune că este un gest pur politicianist. Aş fi avut încredere în acest demers dacă nu ar fi fost atacate la Curte în trecut multe alte legi care nu ar fi avut nicio problemă. (…) Am spus foarte, foarte clar: s-a lucrat foarte mult la această lege, a fost în dezbatere publică, s-au făcut amendamente primite de la asociaţiile de profil, şi aici mă refer la Consiliul Naţional al persoanelor vârstnice, care a şi dat avizul pe această lege. Atunci când Curtea se va pronunţa, vom vedea ce va spune. Dacă este ceva de corectat vom corecta, dacă nu, va fi trimisă la promulgare la domnul preşedinte”, a mai afirmat Marius Budăi.

Deputaţii PNL şi USR au înaintat la finele lunii trecute Curţii Constituţionale sesizarea de neconstituţionalitate asupra Legii privind sistemul public de pensii, fiind criticată, printre altele, condiţionarea dreptului la pensie al angajatului şi discriminarea nejustificată între persoanele cu dizabilităţi.

Legea privind sistemul public de pensii a fost adoptată în 20 decembrie de Camera Deputaţilor în calitate de for decizional.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata