Ministrul Educației: Scenariile pentru cursuri, doar ca variantă de rezervă

0 184

Sorin Cîmpeanu: Scenariile pentru cursuri, doar ca variantă de rezervă

„Există îngrijorări, dar numitorul comun e dat de dorinţa de începere a şcolii cu prezenţă fizică din 13 septembrie. Luăm cu toţii în considerare evoluţii epidemiologice complet atipice. Nu ne dorim aceste evoluţii. Facem eforturi ca şcolile să fie pregătite din toate perspectivele, rămânând optimişti că vom putea relua şcoala începâd cu 13 septembrie”, spune Sorin Cîmpeanu după o întâlnire cu reprezentanţii Federaţiei Naţionale a Asociaţiilor Părinţilor.

El nu exclude existenţa scenariilor.

„Ca variantă de rezervă este obligatoriu să le avem pregătite. Dacă vom avea nevoie. Pe de altă parte, am spus că îmi păstrez optimismul. Optimismul este bazat pe ceea ce am anuţat deja: în şcoli se vor respecta în continuare regulile de protecţie sanitară – distanţarea adecvată, reguli de igienă, aerisire spaţii, purtarea, din păcate, încă obligatorie, a măştii de protecţie. (…) În calitate de ministru trebuie să dau dovadă de responsabilitate şi să iau în calcul şi varianta pe care nu ne-o dorim, de a utiliza aceste scenarii, adaugă Cîmpeanu.

Ministrul Educaţiei prezintă şi excepţiile de la sistemul de şcoală cu prezenţă fizică.

Elevii cu contraindicaţii medicale certificate şi comorbidităţi vor trebui să aibă în continuare acces la învăţământul online, pentru că pandemia nu s-a încheiat.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata