Ministrul Educaţiei: Declaraţia pe propria răspundere pentru părinţi va fi eliminată

0 179

Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, a anunţat că declaraţia pe propria răspundere pentru părinți va fi eliminată din normele pentru începerea școlii, potrivit edupedu.ro.

„I-am solicitat domnului ministru Tătaru să fie eliminată acea declarație pe propria răspundere din partea părintelui și vacesta a fost de acord. Normele pentru începerea școlii pe care le publicăm mâine nu vor mai cuprinde declarația pe propria răspundere”, a spus Monica Anisie, potrivit sursei citate.

Monica Anisie a declarat săptămâna trecută că elevii vor fi primiți în școală doar dacă părinții lor semnează o declarație pe propria răspundere, potrivit Ghidului cu normele sanitare publicat de Ministerul Sănătății. Condiționarea accesului în școală pentru elevi apare în nota Declarației pe propria răspundere pentru părinți, publicată în Anexa 4 a draftului. Documentul prevedea: „Declarația condiționează primirea copilului în colectivitate la începutul fiecarui ciclu de prezență fizică în spațiul școlar și va fi prezentată la triajul epidemiologic la intarea în unitate”.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata