parlamentare sus
achitei top

Ministrul Apelor si Padurilor, Ioan Denes : „Am vrut sa aflu de la dumneavoastra probleme, sa am mesajul din realitatea cu care va confruntati” – FOTO –

0 501

Ministrul Apelor şi Pădurilor, Ioan Deneș, se află în vizită de lucru în judeţul Botoşani, îm principal pentru a prezenta soluțiile de combatere a inundațiilor din zona Dorohoi și asigurarea alimentărilor cu apă din vestul județului prin realizarea de investiții la amenajarea râului Jijia și a barajului de pe Siret din zona Vârfu Câmpului.

psd parl jos

Astfel vineri dimineaţă, însoţit de prefectul Dan Şlincu, preşedintele Consiliului Judeţean, Costică Macaleţi, parlamentari și subsecretari de stat acesta şi-a început vizita la primăria Vârfu Câmpului unde a fost aşteptat de primarul localităţii Maria Huţu dar şi primarii din localităţile limitrofe. A fost prezentă la întâlnire şi Mirela Adomnicăi, prefectul judeţului Suceava.
După discuțiile purtate la sediul primăriei, delegația condusă de ministrul Ioan Deneș s-a deplasat în teren pentru a analiza, la fața locului, situația investiției acumulării Vârful Câmpului, proiect care este situat parțial și pe teritoriul comunei sucevene Zvoriştea. Ulterior, delegația a vizitat acumularea Bucecea şi o vizită la primăria Bucecea.

„Dimineață am vizitat două obiective importante – acumulările Vârful Câmpului și Bucecea – pentru a le vedea în realitate și pentru a lua deciziile corecte, pe realitățile existente în teren. Este o investiție istorică ce a început în 27 octombrie 1987. A avut perioade în care s-au alocat fonduri pentru s-au alocat fonduri și perioade în care a rămas fără fonduri. În proiectul inițial valoarea investiției este de 168 de milioane de lei, din care până acum, în cei 31 de ani s-au alocat 118 milioane de lei rămânând din valoarea proiectului inițial aproximativ 50 de milioane de lei de investit”, a declarat Ioan Deneş.

VIDEO

Revenit în municipiul Botoşani, ministrul Ioan Deneş a avut o întâlnire cu cu primarii din judeţ, pentru a prelua solicitările fiecărei unităţi administrativ-teritoriale, dar și pentru a avea o ședință de lucru cu specialiștii din domeniul silvic, cu proprietarii de păduri și reprezentanți ai unităților economice care au ca obiect de activitate prelucrarea masei lemnoase.
„Am vrut, și am insistat în această vizită, să am o întâlnire, în primul rând, cu cei care pun în aplicare programul de guvernare al Guvernului Dăncilă în teritoriu, respectiv reprezentanți ai deconcentratelor, și, la fel, să am o întâlnire cu reprezentanții cetățenilor din acest județ, prin prezența primarilor din localitățile județului Botoșani.

Prin această întâlnire am vrut să aflu de la dvs. problemele cu care vă confruntați în materie de ape, păduri, fond cinegetic, astfel încât atunci când voi creiona decizii și politici publice, inlcusiv în ceea ce privește județul Botoșani, să am mesajul transmis de dvs. din realitatea cu care dvs. vă confruntați și pe care trebuie să o prezentați.

Vom avea discuții și la toate problemele pe care le veți spune vom găsi împreună – cu decidentul politic, cu reprezentanții guvernului în teritoriu, soluții; pentru că soluțiile pe care noi trebuie să le găsim sunt soluțiile pe care trebuie să le oferim problemelor oamenilor care v-au delegat prin votul pe care vi l-au dat ca să prezentați aceste probleme. Vă vom prezenta detalii legate de investițiile pe care le-a creionat ministerul în materie de ape, păduri”, a spus ministrul Ioan Deneş.

Deplasarea ministrului Apelor și Pădurilor în județul Botoșani a continuat vineri după amiază cu o vizită la Primăria Dorohoi și o analiză, la fața locului, în zona râului Buhai (zona afectată de inundații).

Sâmbătă și va participa la acțiunea de plantare a 20.000 de puieți pe o suprafață de 6 hectare de teren din zona municipiului Dorohoi, eveniment organizat de primarul Dorin Alexandrescu cu ocazia celebrării Centenarului Marii Uniri.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata