Ministru: Banii pentru ajutorul de încălzire vor fi distribuiți prin Poşta Română pe 20 februarie

0 253

Banii reprezentând ajutorul de încălzire al celor cu venituri mici vor fi distribuiți prin Poșta Română, deoarece aceasta are structuri și în mediul rural.

Poștașii vor fi dotați cu cititoare optice, iar banii vor intra pe 20 februarie, a declarat ministrul Fondurilor Europene Marcel Boloș, la Digi24.

„Sunt peste 7.200 de cititoare optice pentru care este în curs de încheiere contractul de achiziţie, termenul de livrare este de 20 de zile. Deci practic tot ce înseamnă echipamentele necesare pentru ca această citire a facturilor să aibă loc direct de către poştaşi şi să nu mai avem nevoie ca beneficiarul să meargă la oficiul poştal. E nedrept să creăm cozi la oficiile poştale. Am gândit în detaliu aceste mecanisme pentru ca oamenii să aibă acces la bani”, a afirmat ministrul. Marcel Boloș spune că 20 februarie este termenul limită pentru virarea banilor. „Data de 20 februarie este termenul. Aceste cititoare vor fi la dispoziţia oficianţilor poştali. Vineri am fost la Poşta Română, am stat de vorbă personal inclusiv cu directorii teritoriali pentru a înţelege ce probleme mai sunt pentru ca mecanismul să funcţioneze”, a precizat Boloş.

 

 

 

 

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata