Ministerul Transporturilor: Autostrada A8 Iaşi – Târgu Mureş beneficiază de fonduri în proiectul de buget

0 633

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere – CNAIR a transmis către Ministerul Transporturilor textul propus pentru a fi inclus ca articol distinct în Legea Bugetului pentru anul 2019, în vederea asigurării sumelor necesare autostrăzii A8, informează ministerul.

„Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere – CNAIR a transmis către Ministerul Transporturilor textul propus pentru a fi inclus ca articol distinct în Legea Bugetului de Stat pentru anul 2019, în vederea asigurării bugetului pe anul 2019 aferent elaborării documentaţiilor tehnico – economice pentru obiectul de investiţie Autostrada Uniri – tronsonul Târgu Mureş – Târgu Neamţ, care este repartizat astfel: cedite de angajament 2019: 37.380 mii lei; credite bugetare 2019: 9.309 mii lei. În prezent, CNAIR SA a finalizat documentaţia de atribuire aferentă licitării contractului de servicii privind completarea studiului de fezabilitate pentru Autostrada Târgu Mureş – Târgu Neamţ. Aceasta a fost transmisă către ANAP în vederea analizării şi validării, urmând publicarea anunţului de participare”, arată comunicatul ministerului”, citat de mediafax.

Asociaţiile „Moldova vrea Autostradă” şi „Împreună pentru A8” au anunţat la finele săptămânii trecute, într-un comunicat de presă, că proiectul de buget anunţat prevede alocare zero pentru autostrada Iaşi – Târgu Mureş. „Asociaţiile ce promovează construirea de autostrăzi în Moldova protestează împotriva actualei construcţii bugetare şi cer imperativ amendarea actualului proiect şi alocarea resurselor financiare necesare pentru pornirea lucrărilor. Construirea urgentă a Autostrăzii A8, Ungheni-Iaşi-Târgu Mureş, este categoric şi fără tăgadă o problemă de siguranţă naţională”, arată conducerile asociaţiilor „Moldova vrea Autostradă” şi „Împreună pentru A8”.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata