parlamentare sus
achitei top

Mii de spectatori la prima ediție a Festivalului Flori de Busuioc de la Trusesti – FOTO – VIDEO –

0 4.068

Mii de persoane au participat la prima ediție a Festivalului „Flori de Busuioc” de la Trușești.

psd parl jos

În an Centenar Primăria şi Consiliul Local Truşeşti a organizat sâmbătă şi duminică evenimente ce marchează 450 de ani de atestare documentară. În prima seară organizatorii au pregătit un spectacol pentru cei tineri cu Anmari, MCDJ M, spumă parti şi concurs de miss. Duminică a avut loc prima ediţie a Festivalului „Flori de Busuioc”. Festivalul s-a bucurat de succes și de o participare numeroasă a ansamblurilor din județul Botoșani dar și din Brașov, Argeș, Bistrița Năsăud și Caraș Severin.

Alături de primarul Ailenei Petru Grișa, au fost prezenţi și prefectul Dan Slincu, parlamentarii Tamara Ciofu, Răzvan Rotaru și Costel Lupaşcu, primari din județ, consilieri județeni. A raspuns invitației și Alexandru Roșca, primarul localității Lopatnic din Republica Moldova, localitate care este înfrățita cu localitatea Trușești.

„Azi sărbătorim 100 de ani de România și 450 de Trușești. Ne-am adunat reprezentanți ai Guvernului, consilieri județeni, parlamentari. Este o zi foarte frumoasa, toată lumea e bucuroasă. Avem un concurs de dansuri populare cu participanți din mai multe județe ale tarii. Pot sa va spun ca ma simt foarte bine deoarece sunt foarte mulți participanți la concurs și foarte mulți spectatori”, a declarat primarul localității Trușești Ailenei Petru Grișa. – VIDEO Festival

Deschiderea Festivalului a început cu o slujbă oficiată de un sobor de preoţi după care participanţii la concurs alături de invitaţi au încins Hora Unirii. Startul a fost dat de solista Cornelia Ciobanu după care fiecare ansamblu a evoluat pe scenă. După evoluţia ansamburilor în concurs pe scenă au urcat Brânduşa Covalciuc,Margareta Clipa şi Constantin Bahrin şi  Trofeul Festivalului a fost obținut de Ansamblul „Ciuleandra” Topoloveni  – Argeş.

VIDEO Ansamblu concurs Flori de Busuioc Trusesti

VIDEO Primar Ailenei Petru Grişa – atestate documentară Truşeşti

VIDEO Ansamblu concurs Flori de Busuioc Trusesti

VIDEO CONSTANTIN BAHRIN

VIDEO Ansambu concurs Flori de Busuioc Trusesti

VIDEO MARGARETA CLIPA

 

 
 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata