Mihai Tudose si-a dat demisia. Paul Stanescu, premier interimar

0 614

Mihai Tudose și-a dat demisia din funcția de premier în urma votului CEX din această seară. În același timp vicepremierul Paul Stănescu a fost numit premier interimar. PSD va stabili propunerea pentru functia de premier in sedinta de la ora 11.00.

Premierul Mihai Tudose și-a prezentat demisia, în ședința CExN al PSD de luni, după ce i s-a retras încrederea prin votul colegilor săi.Social-democraţii s-au reunit luni în şedinţa Comitetului Executiv Naţional, după ce mai mulţi lideri au solicitat o întâlnire pentru rezolvarea disputelor din partid, care au culminat cu ruptura dintre premierul Mihai Tudose şi ministrul de Interne Carmen Dan, protejata lui Liviu Dragnea. După o şedinţă cu scântei, PSD i-a retras sprijinul politic, iar Mihai Tudose a demisionat din funcţia de premier.

„Plec cu fruntea sus, nu regret nimic. Merg la Palatul Victoria să îmi iau lucrurile de acolo. Nu voi asigura interimatul” a spus Mihai Tudose la ieșirea de la sediul PSD, adăugând că relația sa de acum cu Liviu Dragnea este una foarte bună, fiind ”tensionată” până în această seară.

În vârstă de 60 de ani, Paul Stănescu a absolvit în 1982 Facultatea de Agronomie de la Craiova şi până în 2008 a activat în sectorul agricol. În 2008 a fost ales preşedinte al CJ Olt, funcţie în care a fost reales în 2012. Din 2010, este liderul filialei PSD Olt, iar în 2013 a fost ales vicepreşedinte al partidului, fiind socotit unul dintre cei mai influenţi lideri din teritoriu ai partidului.

În anul 2016, a fost ales în Senatul României, unde ocupă funcţia de chestor. Din octombrie 2017 este ministrul Dezvoltării.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata