parlamentare sus
achitei top

Mihaela Stoiciuc: „Lumea s-a săturat să fie mințită în față”

0 234

(CP) Vineri, 10 iulie, am avut o întâlnire online cu botoșăneni care au ales drumul străinătății pentru a se realiza in viață.

psd parl jos

Mai presus de orice, sentimentul care a condus discuția a fost cel de dezamăgire, de dor, de regret față de felul in care sunt exploatate oportunitățile locale.

 

Motivele pentru care pleacă românii ne sunt cunoscute, le-am tot enumerat și dezbătut in ultimii 10 ani. Diferența este că acum sunt mulți români care chiar ar dori să revină acasă, să își refacă familiile, să își vadă copiii crescând și să se bucure de norocul de a avea bunici.

 

Mă bucur, într-un fel, că principalul motiv pentru care nu o fac nu este salarizarea modestă din România – culmea! Obiecții s-au ridicat la adresa autorităților locale, la adresa birocrației, la adresa vizibilei lipsei de îmbunătățire a calității vieții din comunitatea noastră.

 

Asemeni celor care încă mai trăim in această urbe liniștită, problemele semnalate sunt cele întâlnite in viața de zi cu zi. Voi menționa doar câteva dintre ele

– lipsa străzilor asfaltate, a electricității, a minimelor condiții de civilizație în unele zone ale orașelor

– lipsa locurilor de muncă și corupția și politizarea ocupării locurilor de muncă la stat

– dezastrul de pe străzi și trotuare, unde riști să fii înghițit la propriu de gropi

– lipsa unui mediu decent pentru educarea copiilor – școli cu igienă precară, care se dărâmă peste copii, lipsa pazei etc

– desuetele tramvaie încă in funcțiune și lipsa de interes pentru achiziționarea de mijloace de transport in comun moderne – autobuze diesel euro 3 sunt istorie de peste 10 ani in Europa civilizată

– corupția cruntă

– lipsa de oportunități de relaxare, culturalizare și dezvoltare personală la nivel de secol XXI

– lipsa de încurajare pentru deschiderea de noi afaceri – de la accesul la spatiile Primăriei până la facilități fiscale

– în general o lipsă de respect și de conștiință civică locală.

– lipsa de igienă – de la străzi, parcuri, până la toalete din instituții

 

Trebuie să insist asupra faptului că în ultimii 2-3 ani duc o campanie susținută de readucere a botoșănenilor înapoi în comunitate, pentru că, deși aportul lor financiar actual este deosebit de important, sunt convinsă că numai cu forța lor vom putea salva orașul și ne vom putea contrui un viitor în familie, alături de bunici, părinți și copii.

Am înțeles exact durerea lor și le-am oferit soluții pentru toate aceste doleanțe, pentru că ele există, numai să vrem să facem ceva. Am căzut de acord asupra faptului că actuala administrație și alte alternative nu fac decât să promită pentru a le obține votul – lumea a ajuns să înțeleagă acest lucru și chiar s-a săturat să fie mințită în față – susținerea lor e importantă și va merge către o persoană cu viziune, cu putere de muncă și cu dragoste de oameni și de comunitate.

 

Le mulțumesc pentru discuția contructivă, pentru noile amiciții legate – fie și virtual – și vă aștept pe toți să reclădim un oraș de care să fim mândri. E timpul să facem curățenie!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata