parlamentare sus
achitei top

Mihaela Hunca, Pro Romania : „Ne propunem să reclădim speranţa și solidaritatea”

0 334

Duminică aproximativ 900 de delegați din toată țara au ales conducerea Pro România și i-au validat pe Victor Ponta în funcția de președinte și pe Sorin Mihai Cimpeanu, Daniel Constantin și Nicolae Banicioiu în funcțiile de prim-vicepreședinți.

psd parl jos

„Suntem un partid care promovează unitatea națională și care nu va alimenta ura, frica în societate, discriminarea sau radicalizarea opiniilor despre diferite minorități pentru atingerea unor scopuri electorale. Nu vom urma exemplul forțelor politice care se bazează pe frică și pe ură, noi ne propunem să reclădim speranţa și solidaritatea”,  a declarat Mihaela Huncă. Pro România s-a reunit, duminică, la Romexpo, în primul Congres naţional al formaţiunii, pentru a-şi alege conducerea partidului. Congresul a fost precedat de mai multe dezbateri cu societatea civilă, parteneri sociali şi mediul academic.

Pentru funcţia de preşedinte al Pro România, Victor Ponta a fost singurul candidat.

Primarul PSD al Sectorului 3 din Bucureşti, a fost şi el prezent la Congresul Pro România. Acesta le-a vorbit membrilor de partid că este „trendy” să fii anti-naţionalist iar „dacă vorbeşti de rău România la Bruxelles e aşa un act de fineţe. Eşti modern”.

Robert Negoiţă s-a numărat printre contestatarii lui Liviu Dragnea la şefia PSD, alături de Gabriela Firea, Adrian Ţuţuianu şi Paul Stănescu. După ce Dragnea a primit votul de încredere la preşedinţia partidului, în CEx-ul din 21 septembrie, Negoiţă a spus, întrebat fiind dacă i-a cerut demisia liderului PSD, că „în cadrul CEx nu neapărat. Am fost într-un cadrul colegial. Am discutat. E pentru prima dată când am discutat deschis, când a fost o dezbatere reală”.

La Congresul Pro România a fost adoptat noul statut al partidului. Totodată, fostul premier Victor Ponta le-a prezentat colegilor săi în cadrul congresului aplicaţia lansată „Pro România”.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata