Mihaela Hunca: „Liderii maghiari profită de lipsa de demnitate a şefilor partidelor de guvernământ!”

0 425
Codul administrativ, adoptat săptămâna trecută prin ordonanţă de urgenţă, a fost modificat în şedinţa de Guvern de miercuri, una dintre prevederi vizând folosirea limbii minorităţilor naţionale în administraţie.
„Se menţine acea prevedere cu 20%, însă, în baza principiului autonomiei locale, se acordă dreptul autorităţilor publice locale de a decide prin hotărâre de consiliu utilizarea limbii minorităţilor şi în situaţiile în care nu se atinge ponderea de 20%, aşa cum a decis Parlamentul.
Consider că pentru a avea în continuare firava majoritate parlamentară asigurată, PSD î  e dispus sa vândă tot. Vă mai amintiți despre faptul că în martie, UDMR a anunțat că steagurile Ungariei și ale Ținutului Secuiesc sunt simboluri naționale ale maghiarilor din România? Nu am văzut nicio reacție oficială a guvernului în legătură cu faptul că simbolurile naționale sunt stabilite ca drepturi sfinte de români! Din nou, liderii maghiari profită de lipsa de demnitate a şefilor partidelor de guvernământ:  aceștia, pentru a-şi proteja puterea  fac în disperare concesii, de acestă dată prin lege către UDMR, fără a consulta și populația țării.
Prin urmare, o astfel de modificare a legii administrației publice nu este justificată decât prin faptul că PSD –ALDE trădează votul românilor pentru a se agăța cu orice preț de putere.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata