Aldet

Mihaela Hunca: „Integrarea Republicii Moldova în marea comunitate europeană poate avea loc cu sprijinul necondiționat al României”

0 169

Este sărbătoarea noastră și numai noi o putem înțelege și sărbători așa cum se cuvine! Nu vreau să folosesc cuvinte mari, căci istoria mă ajută să vorbesc simplu și răspicat: numai uniți putem realiza o Românie prosperă!
Gândiți-vă numai că, în istorie, am reuşit să depăşim încercările atunci când am fost uniţi, când am avut conştiinţa unui ideal. La 1 decembrie 1918 am devenit puternici pentru că am avut un proiect care ne-a adus laolaltă: Unirea! Marea Unire este evenimentul definitoriu pentru atingerea unui ideal pe care românii din provinciile istorice l-au urmat cu stăruință vreme îndelungată. Spre deosebire de alte state separate nu numai de istorie, dar și de lipsa unei identități naționale, noi româmii nu avem de ce să ne ascundem după deget. Trebuie să fim conștienți și acum că vorbim de o națiune cu același trecut, aceeași cultură și aceeași limbă. O națiune care, indiferent de vremuri sau de conducătorii vremelnici îi adună laolaltă pe toți cei ce simt și vorbesc românește.
Trebuie să remarc că o altă evoluție crucială a epocii noastre moderne, punctul culminant al renașterii de după 1989, este faptul că România și-a regăsit locul în familia europeană, alături de care își clădește astăzi viitorul. De aceea, o obligație de sânge, dacă vreți, este ca România să susţină în continuare împlinirea aspiraţiilor de integrare europeană ale românilor de peste Prut, în timp ce unirea naţiunii române într-un singur stat românesc rămâne un ideal de care nu am să mă dezic niciodată. Integrarea Republicii Moldova în marea comunitate europeană poate avea loc cu sprijinul necondiționat al României.
Politicienii trebuie să înţeleagă că românii vor în primul rând un stat de drept, o justiţie în faţa căreia toţi să fie egali, vor sănătate asigurată tuturor, vor educaţie, vor autostrăzi care în mod firesc trebuie să lege între ele provinciile istorice care au pecetluit Marea Unire!
La Mulți Ani România!
La mulți Ani români!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata