Mihaela Hunca, deputat Pro România: „Românii sunt din nou sacrificaţi pe altarul înţelegerilor politice PNL – PSD!”

0 337

Ludovic Orban îi mai acordă în mod inexplicabil guvernului Dăncilă cel puţin o săptămână în plus de Guvernare

Românii sunt împinşi din nou în mijlocul intereselor politice ale liberalilor şi ale Partidului Social Democrat. După ce au declarat că orice zi cu Guvernul Dăncilă înseamnă pentru România încă o zi pierdută, liberalii s-au râzgândit. În ciuda propunerii Pro România ca votul de învestitură al cabinetului să fie dat cât mai repede, în această săptămână, Birourile Permanente Reunite au stabilit, prin vocile parlamentarilor PSD şi PNL ca votul final, în plenul reunit să aibă loc luni, 4 noiembrie.

“Eu nu consider că în politică este permis orice, însă, din păcate, realitatea mă contrazice zilnic: ne amintim cu toţii declaraţiile liberalilor care după trecerea moţiunii de cenzură la adresa guvernului spuneau că orice zi cu Viorica Dăncilă în fruntea Executivului reprezintă pentru ţară o zi pierdută! Observ cu stupoare că domnul Ludovic Orban s-a răzgândit peste noapte, s-a obişnuit cu guvernarea PSD şi i-a oferit Guvenului Dăncilă încă o săptămână de guvernare. În aceste condiţii, consider că este clar că există o înţelegere între PNL şi PSD, să nu fie învestit sau respins, niciun guvern până în data de 10 noiembrie, când se va desfăşura primul tur al alegerilor prezidenţiale. Aceste calcule politice pot aduce câştig pentru liberali, însă nu şi pentru România. Le cerem liberalilor să nu sacrifice cetăţenii pe altarul puterii politice, a declarat deputatul Pro România Mihaela Huncă”.

Ca întotdeauna Pro România îşi respectă promisiunile şi alegătorii de centru stânga. Electoratul nostru nu poate fi reprezentat de un guvern PNL, lipsit de soluţii pentru provocările reale ale românilor. Din acest motiv, parlamentarii PRO România nu vor acorda vot de încredere acestui cabinet.

“PRO România solicită ca toţi miniştrii propuşi, audiaţi în comisii şi avizaţi negativ, să fie înlocuiţi. Noi nu putem spune alegătorilor noştri că am susţinut un guvern anti români, în care miniştrii declară că îşi vor face un titlu de glorie din a da afară şi a tăia salariile a sute de mii de bugetari şi veniturile pensionarilor. Nu vom vota ministri care susţin că, citez: majoritatea bugetarilor sunt praf la locul de muncă, jignind deopotrivă medici, profesori, poliţişti, pompieri şi alte categorii profesionale. Soluţia pentru deblocarea crizei politice este acum la PNL! Ei au datoria să vină cu un guvern mai bun, cu răspunsuri relevante pentru toţi românii, să explice clar ce se întâmplă cu pensiile, cu salariile, de unde, cum şi în ce timp vor acoperi deficitul bugetar”, a încheiat Mihaela Huncă.

Comunicat de presa

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata