Mihaela Huncă deputat Pro România: Performanța nu e un cuvânt iubit de guvernul actual

0 119

Mihaela Huncă deputat Pro România:
Performanța nu e un cuvânt iubit de guvernul actual. Dacă ne-a fost clar că până acum am avut parte numai de performanțe negative ale ministerului condus de Monica Anisie, guvernanții blochează și adevăratele performanțe, olimpiadele școlare.

Așa cum ne-a obișnuit ministrul Educației Monica Anisie a anulat organizarea olimpiadelor și a concursurilor școlare în acest an, printr-un ordin sec, fără a preciza altfel de detalii.
“Decizia ministrului afectează mii de elevi din ciclul gimnazial și liceal care au ajuns la etapele naționale, etape finale ale olimpiadelor școlare , dovedind inteligență, perseverență și implicare. De fapt, toți elevii implicați în aceste competiții și-au dedicat foarte mult timp pregătirii individuale, îndrumați de profesorii coordonatori. Mai mult, pentru mulți dintre ei, acesta probabil urma să fie ultimul an în care puteau participa. Consider că aceste eforturi, uneori inimaginabile sunt minimizate și nu sunt luate în serios de ministerul Educației”, precizează Mihaela Huncă. Ordinul ministrului este cu atât mai lipsit de noimă, cu cât în alte state ale Uniunii europene olimpiadele sunt organizate online.
“ Susțin miile de elevi, părinți și profesori care se chinuie să îî convingă pe guvernanți că elita școlară contează și să reia în condiții de siguranță sau online organizarea olimpiadelor și a concursurilor școlare. Anul trecut elevii olimpici au obținute peste 200 de distincții prin participarea la concursuri internaționale și regionale. Prin anularea olimpiadelor Ministerul educației stinge practic flacăra care mai ținea în viață un sistem de educație bolnav: performanța”, a încheiat deputatul Pro România.

 

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata