Mihaela Huncă, deputat Pro România:  Numai uniți putem realiza o Românie prosperă!

0 751
Numai uniți putem realiza o Românie prosperă! Acesta este mesajul pe care l-au transmis ieri, 24 Ianuarie, botoșănenilor membrii partidului Pro România. 
La marcarea momentului istoric, Pro România Botoșani a fost prezentă cu una dintre cele mai ample delegații. Au arătat astfel prețuirea pentru marele act săvârșit în urmă cu 160 de ani, prin Unirea Moldovei cu Ţara Românescă, sub conducerea aceluiaşi domnitor, Alexandru Ioan Cuza.
“În istorie, am reuşit să depăşim încercările atunci când am fost uniţi, când am avut conştiinţa unui ideal. La 1859 am devenit puternici pentru că am avut un proiect care ne-a adus laolaltă: Unirea! Consider că este  de datoria noastră să continuăm efortul celor care au înfăptuit unirea, participând împreună la consolidarea statului de drept şi la modernizarea României. I-am privit cu admirație și cu respect pe botoșănenii care au înfruntat frigul și s-au prins în Hora Unirii. Copii, părinți, bunici, oameni simpli care reamintesc celor care conduc țara că au o datorie sfântă de a lupta pentru binele acestui popor. Numai uniți putem realiza o Românie prosperă”, a declarat deputatul membru Pro România, Mihaela Huncă.
“După ce am participat la manifestările din fața Statuiei lui Alexandru Ioan Cuza ne-am retras la sediul Partidului Pro România unde am participat la o excelentă lecție de istorie prezidată de domnul prof. dr. Vasile Adascalitei.
Ne-am amintit că în anii domniei lui Alexandru Ioan Cuza s-au pus bazele României moderne și, practic, nu a existat nici un domeniu de activitate economică,  social-politică, administrativă, culturală sau militară, în care să nu se fi adus îmbunătățiri și înnoiri organizatorice, în concordanță cu noile cerințe ale epocii”, a precizat Mihaela Huncă.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata