Mihaela Huncă, deputat Pro România: „Mult zgomot pentru nimic sau demagogie pură! Actualul guvern este copia fostului guvern PSD”

0 733

Mihaela Huncă deputat Pro România:

Mult zgomot pentru nimic sau demagogie pură! Actualul guvern este copia fostului guvern PSD: într-un mod în care nu a reuşit decât să sperie cadrele didactice din mediul rural, ba chiar să le terorizeze, ministrul Educaţiei Monica Anisie face vizite inopinate în unităţile de învăţământ din mediul rural!

“Rezolvă ceva vizitele neașteptate ale Monicăi Anisie în școli? Am spus în repetate rânduri că actualul guvern este copia fostului guvern PSD. Vizitele neaşteptate ale ministrului Educaţiei în şcoli amintesc de vizitele nocturne ale fostului ministru PSD al Sănătăţii în spitale, în unităţile de primiri urgenţe, care nu au schimbat nimic din sistemul sănătăţii, ci au dus la câteva amenzi pentru nişte biete asistente medicale. În aceeaşi linie, ministrul Educaţiei, descoperă acum, prin vizite fulger, care îngrozesc pe cei care zilnic îşi fac meseria, numai ei ştiu cum într-un sistem muribund de care, culmea, numai Guvernul este vinovat. Ba mai mult, ministrul Educaţiei, Monica Anisie, a transmis, joi, o scrisoare deschisă tuturor primarilor în care le solicită finanţarea corespunzătoare a educaţiei în bugetele pentru anul 2020. Păi să le luăm pe rând. Vă amintiţi că ministrul Educației, Monica Anisie, a declarat că în materie de investiții și priorități de la ministerul Educației, dacă s-ar aloca 6% din PIB acestui domeniu, „nu are ce să facă cu banii?”. Este inacceptabil ca acum, ministrul să descopere de fapt, realitatea din teritoriu: şcoli cu grupuri sanitare în curte, spaţii improprii desfăşurării actului de învăţământ, lipsuri şi lacune, precizează Mihaela Huncă.
“Consider că temele trebuiau făcute din timp, înainte ca PNL-ul să anunţe că are oameni capabili să gestioneze sistemul. Nu preiei un portofoliu ministerial ca să declari că, deşi legea prevede alocarea a 6 procente din PIB, tu nu ai ce face cu banii, ca apoi să rămâi uimit de realitatea din teritoriu! Ba mai mult, cum este posibil ca ministru să somezi primarii să aloce fonduri pentru infrastructura din Educaţie, cînd guvernul pe care îl reprezinţi, a tăiat masiv din bugetele alocate localităţilor? Astfel, nu știm dacă scopul vizitelor pe care Anisie le întreprinde în școli este unul electoral sau dacă dorește numai să dea sancțiuni. Normal ar fi ca după ce a aflat, în sfârşit, lipsurile majore ale Educaţiei, ministrul să vină cu soluţii, nu cu ameninţări la adresa primarilor sau a profesorilor. Cadrele didactice sperau ca ministrul, care vine din rândul profesorilor din învățământul preuniversitar, să observe adevăratele probleme din sistemul de învățământ. Au sperat degeaba! , este de părere deputatul botoşănean Pro România.
“Pe de altă parte, s-a pornit acum o vânătoare de vrăjitoare la adresa inspectorilor şcolari și directorilor de școli. Jumătate din inspectorii școlari generali au fost schimbați de guvernarea PNL cu oameni de casă ai liberalilor. Oameni care au obţinut funcţia prin concurs sunt presaţi să plece şi să lase locul celor agreaţi de PNL, numiţi în funcţii fără evaluări şi, prin urmare, manipulabili. Prin urmare, pun la îndoială faptul că actualul ministru al Educației vrea găsească un echilibru între rezolvarea adevăratelor probleme. Mai degrabă, aşa cum arată acum lucrurile PNL-ul merge pe tradiția clientelismului politic, caz în care nu poate nimeni să spere că se va îndrepta ceva!” , concluzionează Mihaela Huncă.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata