Mihaela Huncă, deputat Pro România:  Ludovic Orban dă o veste foarte tristă copiilor: Pentru prima dată în 30 de ani, legile de majorare a alocațiilor pentru copii riscă să nu fie aplicate!

0 316

Premierul Ludovic Orban a anunțat că PNL ia în calcul variante pentru sancționarea proiectului de lege care a trecut de Parlament privind creșterea alocațiilor. Printre variante se numără atacarea la CCR, prorogarea termenului de intrare în vigoare sau angajarea răspunderii Guvernului.

 

 “Până acum copiii au primit venituri mărite, indiferent de cine le-a inițiat sau cine era la guvernare. Alocațiile puteau fi un cadou de Crăciun, însă la fel ca în cartea celebră pentru copii, pot spune că Grinch a furat Crăciunul! În mai 2015 parlamentarii PNL au propus dublarea alocațiilor. Președintele Iohannis a promulgat imediat legea și guvernul Ponta a alocat banii necesari, chiar dacă nu erau atunci prevăzuți în buget. Înainte de adoptarea bugetului pe 2019, tot la propunerea PNL parlamentarii Pro Romania au votat pentru majorarea alocațiilor, fără votul rușinos de atunci al PSD. Acum când am votat din nou mărirea alocațiilor, în mod surprinzător cei de la PNL s-au opus, iar președintele Iohannis întârzie să promulge legea. Ba mai mult, Guvernul Orban sfidează decizia Parlamentului și refuză să aloce banii. Consider că PNL dă dovadă de ipocrizie și că, pentru jocuri politice sacrifică viitorul țării. Reamintesc că, din rapoarte oficiale, peste o treime dintre copiii din România trăiesc sub pragul sărăciei și adorm flămânzi. Aproximativ 21,5% dintre copiii români trăiesc în condiții materiale extrem de precare, acest procent reprezentând cea mai ridicată rată din Uniunea Europeană. Prin urmare, consider că este inacceptabil ca statul să nu găsească resurse financiare atunci când vine vorba despre copii!,”a concluzionat deputatul Pro România, Mihaela Huncă.

” Nu pot să nu observ sfidarea guvernului Orban la adresa pensionarilor care își încasează banii prin intermediul Poștei Române și care își vor primi veniturile cu întârziere. Eu cred că este vorba de nepăsare față de peste un milion de vârstnici care în marea lor majoritate se văd acum lipsiți de mijloacele de supraviețuire. Gândiți-vă numai în județul Botoșani câți vârstnici sunt acum lipsiți de venituri? Sunt oricum bani puțini care se duc pe medicamente și hrană. Ce le spune guvernul Orban, părinților și bunicilor noștri care efectiv depind de acești bani? Am văzut o explicație seacă a primului ministru cum că, din cauza zilelor libere de sărbători, există această întârziere în plata pensiilor. Consider că acest lucru trebuia prevăzut și că plata drepturilor bănești pentru cea mai săracă categorie socială a țării trebuia făcută la sfârșitul anului trecut. Aceeași situație se regăsește și în cazul salariaților din sistemul bugetar, medici, profesori, militari, funcționari și alte categorii. Sunt oameni cu copii, cu rate de plătit, oameni care fac naveta și nu mai au bani nici să ajungă la muncă. Din păcate este o consecvență a unui guvern care a început cu stângul, o batjocură la adresa milioanelor de români care din muncă cinstită își așteaptă drepturile bănești cuvenite: pensiile și salariile!”, a completat deputatul Pro România.

Comunicat de presa

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata