Mihaela Huncă, deputat PRO România: „Cadrele didactice nu fac triaj epidemiologic – ele pot cel mult să supravegheze copiii în timpul acestei acțiuni!”

0 1.122

 Epidemia de gripă, rezultat al incompetenței și nepăsării la nivelul ministerului sănătății și al educației! Cazurile de gripă cresc de la o zi la alta fără ca autoritățile să fie capabile să ia măsuri împotriva răspândirii virusului. Vorbim de incompetența ministrului sănătății si a guvernului PSD –ALDE, în a gestiona o situație de criză. 

„Se recomandă cadrelor didactice, ca veritabili medici sau asistenți medicali, să identifice posibile focare de infecție și simptome aferente gripei. Asistăm la atribuirea unor sarcini incompatibile cu standardele şi competenţele profesiei didactice, lucru care poate avea efect grav și ireversibil la nivelul sănătății populației școlare.  

Ministrul sănătății Sorina Pintea atribuie noi sarcini cadrelor didactice – triajul elevilor. Ce presupune triajul? Fiecare copil petrece în cabinetul medical sau în locul în care este organizat acest triaj epidemiologic, cu medicul, un timp, când este verificat pentru simptomatologia de gripă și viroze. 

 În fiecare şcoală ar trebui într-adevăr să fie făcut un triaj de sănătate foarte sever. Însă nu toate unitățile de învățământ au cadre medicale. Iar acolo unde nu există personal specializat, respectiv medic şcolar sau asistent medical, realizarea triajului epidemiologic se propune să revină unui cadru didactic. Lucru inacceptabil în România anului 2019! Încă de acum un an am atras atenția guvernanților că în vederea reducerii riscului apariției unei epidemii la nivel local, avem nevoie de reînființarea cabinetelor medicale școlare, astfel încât fiecare elev să beneficieze periodic de consultații medicale. Ceea ce se întâmplă acum este o dovadă în plus a incompetenței manageriale din domeniile cu responsabilități în asigurarea sănătății populației. Este în joc viața copiilor noștri de aceea avertizez: doar medicii și asistentele medicale au calificarea și obligația să facă acest triaj. Cadrele didactice nu fac triaj epidemiologic – ele pot cel mult să supravegheze copiii în timpul acestei acțiuni”, a precizat deputatul membru PRO România Mihaela Huncă.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata