Mihaela Huncă deputat, membru Pro România: “România, alături de Moldova în Europa! La Mulți Ani Basarabia! La Mulți Ani România!”

0 387
Mihaela Huncă deputat, membru Pro România:
“România, alături de Moldova în Europa! La Mulți Ani Basarabia!
La Mulți Ani România!
La Mulți Ani românilor de pe ambele maluri ale Prutului în marea familie europeană!”
În data de 27 martie 1918, Sfatul Ţării de la Chişinău a hotărât Unirea Basarabiei cu România. Acest act istoric a deschis procesul Marii Uniri, finalizat cu Marea Adunare de la Alba Iulia, de la 1 Decembrie 1918, când românii din Transilvania, Banat, Maramureş şi Crişana au decis, la rândul lor, unirea cu ţara – eveniment ce constituie Statul Modern Român al cărui Centenar l-am sărbătorit.  Ziua de 27 martie 1918 a fost una a speranței că într-o zi toți românii care trăiau în afara granițelor statului român vor fi uniți într-o singură ţară și se vor putea dezvolta și exprima ca parte a unui popor liber și prosper.
“Integrarea Republicii Moldova şi a României într-un proiect naţional, acesta este obiectivul Partidului Popular European, condus de fostul prim ministru al Republicii Moldova, Iurie Leancă şi al partidului Pro România, condus de Victor Ponta. Cele două formațiuni s-au înfrățit pentru a da un nou imbold unirii românilor de pe ambele maluri ale Prutului. Integrarea Republicii Moldova în marea comunitate europeană poate avea loc cu sprijinul necondiționat al României. Cetăţenii ambelor țări vor fi principalii beneficiari ai proiectului de integrare naţională”, a declarat Mihaela Huncă.
Momentul Unirii și anii ce au urmat au retrezit, atât în Basarabia, cât și în Regat, conștiința apartenenței la o singură națiune.
“Trebuie să fim conștienți acum, mai mult ca oricând, că vorbim de o națiune cu același trecut, aceeași cultură și aceeași limbă. O națiune care, indiferent de vremuri sau de conducătorii vremelnici îi adună laolaltă pe toți cei ce simt și vorbesc românește. România trebuie să fie sprijinul major al integrării Republicii Moldova în Uniunea Europeană. Romînia trebuie să  să acorde prioritate proiectelor de cooperare care pot lega Republica Moldova de spaţiul European, proiecte care pot aduce beneficii directe pentru cetăţenii ambelor țări. E nevoie însă, de o clasă politică responsabilă, de o nouă generație a Unirii autentic dedicate ideii de Românie modernă și democratică. Să ne reamintim că generația Unirii a făcut autentice reforme, a garantat libertatea cuvântului și scrisului. La Mulți Ani Basarabia, La Mulți Ani România, La Mulți Ani românilor de pe ambele maluri ale Prutului în marea familie europeană!”, a încheiat deputatul membru Pro România

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata