pas top

Mihaela Huncă aduce critici la adresa ministrului educației : „Nu este posibil să vii acum, ca ministru al Educației, cu o asemenea lipsă de viziune, de strategii”

0 368

Deputatul Pro România critică declația ministrului educației, Monica Anisie care susţine că pe actuala „construcție” în materie de investiții și priorități de la ministerul Educației, dacă s-ar aloca 6% din PIB acestui domeniu, „nu are ce să facă cu banii”.

Declarație integrala Mihaela Huncă:

„Nu este posibil să vii acum, ca ministru al Educației, cu o asemenea lipsă de viziune, de strategii. Inventarierea problemelor din Educatie trebuia făcută de PNL in perioada de opoziție, nu acum. Pro România avertizează încontinuu, de mai bine de un an, că subfinanţarea sistemului de învăţământ afectează pe termen lung capacitatea elevilor de a dobândi competenţe fundamentale, necesare pentru traiul într-o societate democratică, modernă. Încă există unităţi şcolare cu grupuri sanitare în curte, fără alimentare cu apă, fără canalizare. Din totalul celor 6.100 de unităţi de învăţământ, doar 2.120 au cabinete medicale şcolare. Pro România a solicitat finanţare pentru înfiinţarea a încă 3.980 de cabinete şcolare, dar şi fonduri pentru salarizarea a încă 416 medici şcolari şi 4.000 de asistenţi medicali şcolari. Costurile pentru acest capitol nu sunt foarte mari. Ele se ridică la 400 de milioane de lei, sumă pe care statul o alocă pentru partidele politice. Mai mult, PRO România a susţinut și cere înfiinţarea cabinetelor psiho-pedagogice în fiecare unitate de învățământ. Stimată doamnă ministru, poate nu știați, dar aceasta este cruda realitate în care se zbate Educația românească!”

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata