Meteorologii au anuntat cand ne va lovi primul ger si care e prognoza pentru cele trei luni de iarna

0 2.879

Iarna va veni în acest an după jumătatea lunii decembrie. În prognoza pe trei luni, emisă de meteorologi, primele episoade de ger vor apărarea în Transilvania şi Moldova, unde temperaturile vor scădea chiar la minus 15 grade. Luna ianuarie va aduce cu ea ger năpraznic şi mai multe episoade de viscol, iar de la jumătatea lunii februarie apar primele semne de primăvară.

În primele două săptămâni din decembrie, vremea se va menţine destul de blândă, pentru ca de la jumătatea lunii gerul să acapareze mai ales Transilvania şi Moldova. ” Pentru decembrie se estimează că vom avea temperaturi mai scăzute decât în mod normal în centru şi nord-vest, puţin mai ridicate în sud-est, în rest valori normale. Precipitaţii mai multe vor fi în centru, est şi sud-est.”, a declarat Meda Andrei, meteorolog de serviciu.

A doua lună de iarnă, ianuarie, va aduce un ger năpraznic mai ales în centrul ţării, unde va ninge abundent. Ultima lună de iarnă, februarie va fi mai blândă, iar spre final se vor simti deja primele semne ale primăverii.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata