parlamentare sus
achitei top

Meteo: Weekend plin de ploi în aversă şi fenomene meteo periculoase

0 282

Iunie îşi păstrează statutul de cea mai ploioasă lună a anului.

psd parl jos

 VINERI

Vremea se va menține în general instabilă. În nordul, centrul, estul și sud-estul țării vor fi înnorări accentuate și, mai ales în cursul zilei, averse torențiale, frecvente descărcări electrice și izolat grindină. În vest și sud-vest, cerul va fi temporar noros și astfel de fenomene se vor semnala local, îndeosebi după-amiaza și seara. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 20…25 l/mp și, pe arii restrânse, 40…50 l/mp. Vântul va sufla
slab și moderat, cu unele intensificări în regiunile sud-vestice, iar de scurtă durată și în timpul ploilor. Temperaturile maxime se vor încadra între 20…21 de grade în depresiuni și 29 de grade în sudul Olteniei, iar cele minime vor fi cuprinse între 12 și 21 de grade. Spre sfîrșitul intervalului, vor fi condiții de ceață, mai ales în sud-estul extrem al țării.

SAMBATA

Vremea va fi în continuare în general instabilă. Cerul va avea înnorări accentuate în cea mai mare parte a țării și, îndeosebi după-amiaza și noaptea, vor fi averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și, izolat, grindină. Doar în sud-vestul și, parțial, sudul și centrul teritoriului înnorările vor fi temporare, iar astfel de fenomene se vor semnala pe mai arii restrânse. Local, cantitățile de apă vor fi însemnate. Temperaturile maxime se vor încadra între 21 și 29 de grade, cu cele mai ridicate valori în Lunca Dunării, iar cele minime vor fi cuprinse între 12 și 20 de grade.

DUMINICA

Vremea va fi în continuare instabilă, îndeosebi în nordul, centrul și estul țării, unde vor fi înnorări accentuate, averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și, izolat, grindină. În restul teritoriului înnorările vor fi temporare, iar astfel de fenomene se vor semnala local, mai ales după-amiaza și seara. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor fi mai însemnate. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 20 și 28 de grade, iar cele minime se vor situa între 11 și 19 de grade.

Botoșani

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata