parlamentare sus
achitei top

Meteo: Cum va fi vremea până la începutul lunii august

0 113

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis prognoza meteo pe săptămâna ce urmează. Până la începutul lunii august, vremea va fi călduroasă, cu disconfort termic aaccentuat.

psd parl jos

DUMINICA

Vremea va fi caldă, călduroasă în orele amiezii în regiunile estice și sud-estice, unde disconfortul termic va fi ridicat,iar pe arii restrânse, indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Îndeosebi ziua, în Banat, Crișana, Maramureș, vestul Transilvaniei, nordul Olteniei și al Carpaților Orientali, temporar instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice,

intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și izolat grindină. Cantitățile de apă vor depăși 20…30 l/mp și izolat 40…50 l/mp. În restul teritoriului cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene vor fi posibile pe arii restrânse. Vântul va avea unele intensificări în sud-est. Temperaturile maxime se vor încadra între 24 și 34 de grade, iar cele minime între 12 și 24 de grade, mai scăzute în depresiuni.

LUNI

În nordul și centrul țării, la deal și la munte și local în vest și în sud-vest, mai ales după-amiaza și seara, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică. Aceasta se va manifesta prin înnorări temporar accentuate, averse și descărcări electrice. Ploile pot avea și caracter torențial, iar cantitățile de apă, izolat vor fi însemnate și vor fi condiții de grindină. În restul teritoriului, vremea va fi călduroasă, pe arii restrânse caniculară în zona de câmpie, disconfortul termic ridicat, iar

indicele temperatură-umezeală (ITU) pe arii relativ restrânse va depăși pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi variabil și doar pe suprafețe mici vor fi manifestări de instabilitate atmosferică. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări de scurtă durată asociate ploilor. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 24 și 34 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 12 și 22 de grade, ușor mai ridicate pe litoral.

MARTI

Vremea va fi călduroasă în zonele de câmpie, pe arii restrânse caniculară la amiază în sud și în sud-est, unde disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU), local va depăși pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi variabil, exceptând în prima parte a intervalului, regiunile nordice și zona de munte, unde vor fi înnorări trecătoare și izolat ploi de scurtă durată și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare ziua, pe arii restrânse în sud-est. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 27 și 34 de grade, iar cele minime între 12 și 24 de grade, mai scăzute în estul Transilvaniei.

MIERCURI

Vremea va fi călduroasă, local caniculară la amiază în regiunile sudice și estice. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și, îndeosebi la câmpie, va depăși pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi variabil, cu înnorări trecătoare în zona de munte, unde izolat vor fi ploi de scurtă durată și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare în sud-est, în a doua parte a zilei. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 29 și 36 de grade, iar cele minime între 14 și 25 de grade, mai scăzute în depresiunile din estul Transilvaniei.

TENDINŢA EVOLUŢIEI VREMII DE JOI PANA DUMINICA

Vremea va fi călduroasă, local caniculară în orele amiezilor în zonele de câmpie, în special din regiunile sud-vestice, sudice și estice. Probabilitatea pentru perioade cu instabilitate atmosferică accentuată va crește, la început în regiunile nordice și la munte, apoi și în cele centrale.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata