Meteo: Cum va fi vremea în weekend

0 227

Vremea rămâne instabilă în mai multe regiuni din România, cu temperaturi minime de 11 grade şi maxime de 33 de grade Celsius.

La noapte

În Oltenia, Banat, Crișana și sud-vestul Transilvaniei, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin înnorări, averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Ploile vor avea și caracter torențial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă local de peste 30…40 l/mp și izolat 50…60 l/mp. În restul teritoriului cerul va fi variabil și doar izolat vor fi ploi de scurtă durată, în special la munte. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 11 și 21 de grade.

Sâmbătă

În Oltenia, Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, precum și în zonele montane și submontane, vremea va fi instabilă și se va manifesta prin perioade cu înnorări accentuate, averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, trecător cu aspect de vijelie și izolat grindină. Cantitățile de apă vor
depăși 30…40 l/mp și pe arii restrânse, îndeosebi în nordul Olteniei, sud-vestul Transilvaniei și vestul Carpaților Meridionali, 70…90 l/mp. În restul teritoriului vremea va fi în general frumoasă, local călduroasă, cu cer variabil, izolat ploi de scurtă durată, descărcări electrice și pe arii restrânse ușoare intensificări ale vântului. Temperaturile maxime se vor încadra între 19 grade în Dealurile de Vest și 34 de grade în Bărăgan, iar cele minime între 12 și 22 grade.

Duminică

Vremea va fi instabilă. Vor fi înnorări temporar accentuate, averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și pe arii restrânse vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor depăși local 20…40 l/mp și izolat, îndeosebi în sud-vestul țării 50…60 l/mp. Excepție vor face regiunile din extremitățile de est și de sud-est ale teritoriului, unde în cea mai mare parte a intervalului vremea va fi frumoasă, iar astfel de manifestări vor fi posibile pe suprafețe mici. Temperaturile maxime se vor încadra între 20 de grade în Dealurile de Vest și 33 de grade în Bărăgan, unde vremea va fi călduroasă. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 12 și 22 grade.

Luni

Vremea va fi în general instabilă. Pe parcursul zilei cerul va fi temporar noros și vor fi averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului la munte și local în restul teritoriului. Pe suprafețe mici cantitățile de apă vor fi însemnate și vor fi condiții de grindină. Noaptea cerul va fi variabil și doar izolat vor fi ploi de scurtă durată. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 23 și 31 de grade, iar cele minime, în general, între 11 și 21 de grade.

Marţi

Vremea se va încălzi. În vestul, nordul, centrul țării și la munte, îndeosebi după-amiaza cerul va fi temporar noros și local se vor semnala averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. În restul teritoriului, cerul va fi variabil și doar izolat vor fi posibile ploi slabe. Temperaturile maxime se vor încadra între 25 și 34 de grade, iar cele minime, în general, între 11 și 21 de grade.

În Bucureşti, vremea se va încălzi. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 32…33 de grade, iar cea minimă de 19…20 grade, ușor mai coborâtă în zona preorășenească.

TENDINŢA EVOLUŢIEI VREMII DE MIERCURI PANA SAMBATA

În ţară, valorile termice vor fi în scădere, la început în regiunile, vestice, nordice și centrale, apoi și în restul teritoriului. Probabilitatea pentru manifestări de instabilitate atmosferică va fi ridicată.

În Bucureşti, vremea va fi călduroasă în primele două zile, apoi se va răcori, iar probabilitatea pentru manifestări de instabilitate atmosferică va fi ridicată.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata