Medicul Valeriu Gheorghiță: În aprilie începe campania de vaccinare la medicii de familie

0 180

Medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare împotriva Covid-19 din România, a vorbit despre calendarul vaccinurilor care urmează să vină în țară.

„În total, în aprilie, vom primi peste 3,2 milioane de doze, printre care și cele de la Johnson and Johnson și 2 milioane de la compania Pfizer. (…) Sperăm să avem 2 milioane de persoane vaccinate în cursul lunii aprilie. 820.000 de doze vor veni de la Johnson and Johnson, care vor fi livrate foarte probabil la jumătatea lunii aprilie, în două tranșe. 

La sfârșitul lunii aprilie vom demara și campania de vaccinare în cabinetele medicilor de familie. Fiecare medic de familie își va evalua lista proprie de pacienți, în funcție de cei care vor să se vaccineze, dar se vor respecta criteriile de prioritizare. (…) În cabinetele medicilor de familie vor fi disponibile doar vaccinurile pe bază de vector viral. Este mai complicat să distribuim vaccinuri pe bază de ARN mesager, care au alte condiții de păstrare și riscăm să apară probleme.”, a spus Valeriu Gheorghiță la RealitateaPlus.

 

 

 

 

 

 

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata