Medicul ce era de gardă când a murit Alexandra are calitatea de SUSPECT. Anchetatorii au descins la locuințele cadrelor medicale

0 3.474

La data de 01.09.2023, la sediul Parchetului de pe lânga Curtea de Apel Suceava, s-a procedat la audierea, în calitate de suspect a numitei P.M., în cauza privind decesul pacientei Ivanov Alexandra, pe perioada internarii la Spitalul Judetean de Urgentã ,,Mavromati” Botosani.
În cadrul acestei proceduri, ce s-a desfasurat pe durata a sase ore, dupa ce i-au fost aduse la cunostinta suspectei drepturile si obligatiile aferente, aceasta a formulat apãrãri, raportat la acuzatiile aduse, sustinerile urmând a fi analizate în contextul întregului ansamblu probatoriu.
Precizãm cã, în cauzã, a fost dispusã efectuarea unei expertize medico-legale care sa clarifice circumstantele gi imprejurarile decesului pacientei Ivanov Alexandra, demers procedural aflat în desfãgurare.
Dupa preluarea dosarului de catre Parchetul de pe lânga Curtea de Apel Suceava au fost audiate un numar de 13 persoane, respectiv: parintii, sotul, fratele persoanei decedate, care s-au constituit parti civile în cauzã, personalul medical care era de serviciu la data respectiva, medicul curant si celelalte paciente internate în acelagi salon, urmând a fi analizate gi coroborate aceste probe în cel mai scurt timp posibil, în vederea solutionãrii cauzei cu celeritate.
Tot în cursul acestei zile, au fost puse în executare un numar de 3 mandate de perchezitie domiciliara, emise la solicitarea procurorului de caz, de catre
judecãtorul de drepturi si libertati competent, vizând imobile cu destinatie personalã si profesionalä, apartinând persoanei vizate de ancheta si martorului ce a avut calitate de medic curant, fiind ridicate înscrisuri gi sisteme informatice relevante.
În completarea probatoriului s-a dispus a fi depuse la dosar mai multe seturi de înscrisuri medicale emise de autoritãti publice cu atributii corelative în domeniul medical.
Facem precizarea ca efectuarea în continuare a urmarii penale este o etapã a procesului penal, reglementata de Codul de procedura penalã, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului si care nu poate în niciun fel sã înfrângã principiul prezumtiei de nevinovãfie.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata