locale psd
locale sus

Medicul care i-a replantat brațele Alexiei, revoltat de reacțiile din mediul virtual: ”Nimeni nu știe ce drame am trăit când am fost nevoită să amputez mânuța unui copil”

0 1.172

Sidonia Susanu, medicul care a coordonat intervențiile chirurgicale realizate în cazul Alexiei, adolescenta cu ambele brațe amputate într-un accident auto de autocar produs la Pașcani, și-a exprimat nemulțumirea față de unele reacții din spațiul public.

Într-un mesaj postat pe Facebook, medicul din Iași a criticat ”comentariile și articolașele peiorativ ironice autointitulate de autorii lor „parodii” și pe cei care au afirmat că ”face o clinică de plantat organe”.

 

Dragii mei prieteni,

Fata de toate comentariile si articolasele peiorativ ironice autointitulate de autorii lor “parodii” doresc sa clarific urmatoarele:

Nu este nici o parodie cind un copil ajunge la mine cu o amputatie si cu o manuta pusa intr-o punga asa cum a fost recuperata de pe camp in urma unei catastrofe. Nu este nici o parodie drama unui copil infirm sau a unei familii.

 

Am operat mii de ore in viata mea si peste 10.000 de copii si nu accept sa imi spuna careva ca fac “o clinica de plantat organe”. 

Nu aveti dreptul sa imi adresati voi peiorative de genul “un fel de eroina in bransa”.

 

Cred ca poate critica munca mea numai cineva care a facut mai mult si mai bine decat mine si atat. 

 

Este o realizare fantastica ca pentru prima data in istorie Primul Ministru, Ministrul Sanatatii, Presedintele Camerei Deputatilor, Prefectul Judetului Iasi, institutii reprezentate de oameni din partide politice diferite si cu viziuni socio economice diferite si-au dat mana pentru a finanta suplimentar dezvoltarea chirurgiei reconstructive la Iasi in beneficiul pacintilor copii. 

Apreciez enorm efortul domnului senator care, lasand orgoliile politice deoparte, a pus umarul cu adevarat sa faca ceva concret in acelasi sens si nu numai promisiuni. 

 

simio cosma

Cind operezi 20 de ore intr-o zi chiar gasesti infantile orgoliile politice si interpretarile oricui isi da cu parerea cum ca as vrea eu cariere politice devin puerile.

 

Imi doresc sa pot opera in conditii civilizate si sa am acces la echipamente cu care sa pot SALVA VIETI.

 

Sunt fericita si recunoscatoare Primului Ministru, Ministrului Sanatatii, Presedintelui Camerei Deputatilor Romaniei, domunului Senator si domnului Prefect al judetului Iasi care si-au facut timp pentru mine si sectia mea in interesul micutilor pacienti. 

Au promis si s-au tinut de cuvint sa ne aloce finantare pentru dotarile de care am nevoie pentru a face medicina si chirurgie plastica si reconstructiva de performanta.

Multumesc Senatului Romaniei si tutror Senatorilor pentru primirea in Plenul lucrarilor Senatului Romaniei si pentru laudele aduse mie si echipei extrordinare de chirurgi reconstructivi pe care am format-o si pe care am onoarea sa o coordonez. 

 

Nici unul dintre voi nu stie ce drame am trait in sufletul meu cand am fost nevoita sa amputez o manuta sau un picior al unui copil comdamnat sa ramana infirm pe viata pentru ca spitalul nu a avut bani sau pentru ca banii au fost cheltuiti pe altceva decat interesul pacientilor! 

 

Va promit ca voi milita pentru orice finantare care poate veni la spital si prin care sa pot creste calitatea actului medical si sa aduc clinica de chirurgie reconstructiva la cel mai inalt nivel profesional posibil in beneficul unic al pacientului copil.

 

Acesta este unicul meu crez si asa sa imi ajute Dumnezeu!”

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata