Medic veterinar trimis in judecata pentru afaceri ilegale

0 894

Un medic veterinar a fost trimis în judecată  pentru săvârşirea infracţiunii de fals intelectual în formă continuată.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani a dispus trimiterea în judecată a inculpatei P.E., cercetată pentru săvârşirea infracţiunii de fals intelectual în formă continuată.

„S-a reţinut că, în perioada 2012-2013, în calitate de medic veterinar concesionar în cadrul unui cabinet medical veterinar din jud. Botoşani, a întocmit în fals un număr de 27 de formulare de mişcare şi consemnare a transferului de animale în baza naţională de date, pentru un număr de 437 capete bovine dintr-o exploataţie fictivă înregistrată pe numele unei persoane decedate din 2006, operaţiuni care au avut ca scop, pe de o parte, desfiinţarea acestei exploataţii şi, în acelaşi timp, eliberarea de formulare de transfer bovine necesare comercianţilor din pieţe sau târguri pentru a le transporta şi vinde pe raza altor judeţe” , se arată în comunicatul de presă emis de Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani.
Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata