Maternitatea nu va fi unitate COVID-19

0 921

Secţia de Obstretică şi Ginecologie Botoşani nu va fi unitate COVID. Decizia nu a fost anunţată încă oficial, dar a fost luată de membrii din cadrul Grupului de Suport Tehnic din cadrul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) din Botoșan. Urmare a nemulţumilor cadrelor medicale din unitatea din municipiul Botoşani  s-a hotărât ca Spitalul Municipal din Dorohoi să fie unitatea dedicată tratării pacienților infectați cu coronavirus.

UPDATE Luni a avut loc ședința Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Botoșani, în cadrul căreia, având în vedere evoluția situației epidemiologice și evaluarea riscului de sănătate publică pentru perioada următoare, care indică o creștere a numărului de persoane cu coronavirusul SARS-CoV-2, s-a stabilit ca Spitalul Municipal Dorohoi să înlocuiască Secția de Obstetrică și Ginecologie a Spitalului de Urgență Mavromati Botoșani, iar în urma analizării spitalelor din județul Botoșani, s-a stabilit Spitalul de Recuperare “Sfântul Gheorghe” Botoșani și Spitalul de Pneumoftiziologie ca unități sanitare de nivel doi.

Totodată, s-a stabilit repartizarea temporară a două corturi necesare pentru triajul epidemiologic al pacienților dializați și personalului medical și nemedical din cadrul Centrelor de dializă AVITUM Botoșani și Dorohoi.

De asemenea, s-a actualizat Planul de măsuri de protecție, obligații și restricții ce trebuie respectate de către populație în contextual prevenirii transmiterii virusului Covid 19.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata