Măsurile sociale merg mai departe: 50 de euro la fiecare două luni şi în anul viitor

0 248

Bugetul de stat încă nu este aprobat de Parlament pentru că este pentru prima dată, în România, când se realizează bugetarea pe programe.

„Ne-am angajat să avem un proiect de buget cât mai repede posibil, la sfârşitul lunii octombrie, nu am reuşit acest lucru pentru că este pentru prima dată, în România, când se realizează bugetarea pe programe, ori fiecare minister trebuie să îşi asigure proiectarea bugetului şi încărcarea datelor pe programe. Vă pot da asigurări că până la jumătatea lunii decembrie, aşa cum am discutat calendarul, vom avea bugetul aprobat în Parlament”, spune Nicolae Ciucă.

Premierul menţionează că măsurile din programul Sprijin pentru România vor continua în anul viitor.

„Valoarea pensiilor şi a salariului minim urmează să fie decise în funcţie de datele finale. În acest moment există acest angajament ca pensiile să fie crescute în limita inflaţiei, să putem să acoperim această pierdere în bugetul fiecărei familii şi de asemenea să identificăm celelalte măsuri pe care putem să le luăm pentru persoanele vulnerabile. Ca atare, măsurile pe care le-am adoptat, cei 50 de euro la fiecare două luni vor continua şi în anul viitor şi vom găsi şi alte soluţii pentru a putea să-i sprijinim”, încheie premierul.

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata